- Bewaar

- Bewaar
Eendenborst in exotisch sausje
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn JP. Chenet Cabernet-Syrah I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en voeg de gember en de diepgevroren soepgroenten toe. Laat even stoven. Giet er de gevogeltefond en de kokosmelk bij en laat 5 min. inkoken.
-
Kruid met de koriander.
-
Bereiding:
-
Verhit een braadpan zonder vetstof en leg er de borstfilet van eend in, met de velkant naar onderen. Laat op een matig vuur ± 10 min. bakken. Giet regelmatig het vet weg, zodat er een krokant korstje ontstaat. Draai om en laat nog ± 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de wokmix 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en laat enkele min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Giet de kokossaus door een zeef in de braadpan en druk het vocht goed uit de soepgroenten. Laat 2 min. goed doorkoken en bind lichtjes met de instantsausbinder.
-
Meng het kerriepoeder onder de bloem. Dep de uitgelekte ananasschijven droog.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote pan met antiaanbaklaag. Wentel de ananasschijven een voor een door de bloem en bak ± 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes van 1 cm en verdeel over de borden. Geef er de wokmix, de ananas en de saus bij en serveer met de basmatirijst.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn JP. Chenet Cabernet-Syrah I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de gember en snipper fijn.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en voeg de gember en de diepgevroren soepgroenten toe. Laat even stoven. Giet er de gevogeltefond en de kokosmelk bij en laat 5 min. inkoken.
-
Kruid met de koriander.
-
Bereiding:
-
Verhit een braadpan zonder vetstof en leg er de borstfilet van eend in, met de velkant naar onderen. Laat op een matig vuur ± 10 min. bakken. Giet regelmatig het vet weg, zodat er een krokant korstje ontstaat. Draai om en laat nog ± 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn).
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de rijstolie in een wok en roerbak de wokmix 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en laat enkele min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Giet de kokossaus door een zeef in de braadpan en druk het vocht goed uit de soepgroenten. Laat 2 min. goed doorkoken en bind lichtjes met de instantsausbinder.
-
Meng het kerriepoeder onder de bloem. Dep de uitgelekte ananasschijven droog.
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote pan met antiaanbaklaag. Wentel de ananasschijven een voor een door de bloem en bak ± 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes van 1 cm en verdeel over de borden. Geef er de wokmix, de ananas en de saus bij en serveer met de basmatirijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn JP. Chenet Cabernet-Syrah I.G.P. Pays d'Oc