- Bewaar

- Bewaar
Eendenborst in rodewijnsaus met cambozola
Onze drankensuggesties
Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot Wijn Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de saus: verhit de olijfolie in een steelpan. Laat de soepgroenten er al roerend 2 min. in stoven (gebruikt u verse groenten, snij ze dan eerst in stukjes). Overgiet met de rode wijn, kruid met tijm en laurier. Dek af en laat 20 min. zachtjes pruttelen.
-
Snij de korst van de kaas en snij de kaas zelf in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en leg er de eendenborst in met de velkant naar onder. Laat 10 à 12 min. bakken op een matig vuur. Giet het gesmolten vet weg (vang het op en zet in de koelkast: u kan er later bv. aardappelen in bakken). Draai het vlees om en laat nog ± 6 min. bakken op een matig vuur, tot het rosé is. Neem uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Giet het resterende vet weg. Maak de braadresten los met de wildfond. Giet er de voorbereide saus bij door een zeef. Voeg de cambozola toe en laat 2 à 3 min. inkoken. Bind met instantsausbinder en kruid met peper en zout. Zeef de saus.
-
Afwerking:
-
Leg het vlees met de velkant naar onder op een snijplank en snij in schuine sneetjes. Serveer met de saus, prinsessenboontjes of witloof en rösti of krieltjes.
Voor diepvriesvlees Laat de eendenborst oppervlakkig ontdooien. Bak gedurende 15 min. in stap 1. Draai het vlees om en bak daarna nog eens 6 min.
Onze drankensuggesties
Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot Wijn Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de saus: verhit de olijfolie in een steelpan. Laat de soepgroenten er al roerend 2 min. in stoven (gebruikt u verse groenten, snij ze dan eerst in stukjes). Overgiet met de rode wijn, kruid met tijm en laurier. Dek af en laat 20 min. zachtjes pruttelen.
-
Snij de korst van de kaas en snij de kaas zelf in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, en leg er de eendenborst in met de velkant naar onder. Laat 10 à 12 min. bakken op een matig vuur. Giet het gesmolten vet weg (vang het op en zet in de koelkast: u kan er later bv. aardappelen in bakken). Draai het vlees om en laat nog ± 6 min. bakken op een matig vuur, tot het rosé is. Neem uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Giet het resterende vet weg. Maak de braadresten los met de wildfond. Giet er de voorbereide saus bij door een zeef. Voeg de cambozola toe en laat 2 à 3 min. inkoken. Bind met instantsausbinder en kruid met peper en zout. Zeef de saus.
-
Afwerking:
-
Leg het vlees met de velkant naar onder op een snijplank en snij in schuine sneetjes. Serveer met de saus, prinsessenboontjes of witloof en rösti of krieltjes.
Voor diepvriesvlees Laat de eendenborst oppervlakkig ontdooien. Bak gedurende 15 min. in stap 1. Draai het vlees om en bak daarna nog eens 6 min.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot Wijn Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe