- Bewaar

- Bewaar
Eendenborst met appel in een calvadossausje
Onze drankensuggesties
Wijn Réserve des Tuguets - A.O.P. Madiran Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
10 min. + 30 min. marineren
-
Meng de calvados met 1 dl water, het citroensap en de kaneel.
-
Schil de appelen en snij in partjes van ± 1,5 cm dik. Leg de appeltjes ± 30 min. in de calvadosmarinade. Schep tussendoor eens om.
-
Meng intussen 1 eetl. zachte boter en de bloem tot een glad mengsel.
-
Bereiding:
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de eendenborstfilets met de velkant naar onderen ± 10 min. op een matig vuur. Giet regelmatig het smeltende vet weg.
-
Draai de eendenborstfilets om en laat de andere kant ± 6 min. bakken. Kruid met peper en zout.
-
Haal intussen de appelpartjes uit de marinade en dep droog. Smelt 2 eetl. boter in een andere pan. Bak de appelpartjes 1 à 2 min. aan elke kant. Bestrooi met de bloemsuiker. Haal uit de pan en hou warm.
-
Giet de calvadosmarinade in de pan van de appelen en schraap eventuele braadresten goed los.
-
Haal de eendenborstfilets uit de pan als ze voldoende gebakken zijn. Dek af met aluminiumfolie en laat ± 5 min. rusten. Giet het braadvet uit de pan.
-
Maak intussen de saus: giet de calvadosmarinade uit de pan van de appelen over in de pan van het vlees.
-
Voeg de kippenbouillon toe en laat even goed koken. Voeg het halve bouillonblokje toe en bind lichtjes met het mengsel van boter en bloem (voeg het beetje bij beetje toe). Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
-
Afwerking:
-
Leg het vlees met de velkant naar onderen en snij het in dunne schuine sneetjes. Serveer met de appelpartjes en de saus. Geef er hertoginnenaardappelen en gestoofd witloof of gestoofde wortelen bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Réserve des Tuguets - A.O.P. Madiran Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
10 min. + 30 min. marineren
-
Meng de calvados met 1 dl water, het citroensap en de kaneel.
-
Schil de appelen en snij in partjes van ± 1,5 cm dik. Leg de appeltjes ± 30 min. in de calvadosmarinade. Schep tussendoor eens om.
-
Meng intussen 1 eetl. zachte boter en de bloem tot een glad mengsel.
-
Bereiding:
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de eendenborstfilets met de velkant naar onderen ± 10 min. op een matig vuur. Giet regelmatig het smeltende vet weg.
-
Draai de eendenborstfilets om en laat de andere kant ± 6 min. bakken. Kruid met peper en zout.
-
Haal intussen de appelpartjes uit de marinade en dep droog. Smelt 2 eetl. boter in een andere pan. Bak de appelpartjes 1 à 2 min. aan elke kant. Bestrooi met de bloemsuiker. Haal uit de pan en hou warm.
-
Giet de calvadosmarinade in de pan van de appelen en schraap eventuele braadresten goed los.
-
Haal de eendenborstfilets uit de pan als ze voldoende gebakken zijn. Dek af met aluminiumfolie en laat ± 5 min. rusten. Giet het braadvet uit de pan.
-
Maak intussen de saus: giet de calvadosmarinade uit de pan van de appelen over in de pan van het vlees.
-
Voeg de kippenbouillon toe en laat even goed koken. Voeg het halve bouillonblokje toe en bind lichtjes met het mengsel van boter en bloem (voeg het beetje bij beetje toe). Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
-
Afwerking:
-
Leg het vlees met de velkant naar onderen en snij het in dunne schuine sneetjes. Serveer met de appelpartjes en de saus. Geef er hertoginnenaardappelen en gestoofd witloof of gestoofde wortelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Réserve des Tuguets - A.O.P. Madiran Casa Mayor Cabernet Sauvignon Old Vines Colchagua Valley - Chili