- Bewaar

- Bewaar
Eendenborstfilet met broccolini's en kokossaus
Onze drankensuggesties
Wijn Sicilia D.O.C. Lamuri Nero d'Avola Tenuta Regaleali
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
( 15 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij het citroengras in de lengte doormidden.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Rasp de schil van de limoen (u hebt 1 koffiel. zeste nodig) en pers de limoen.
-
Maak met een scherp mes inkepingen in het vel van de eendenborstfilet tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel of het vetlaagje eronder.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken zoete aardappel 15 min. in lichtgezouten water, samen met het citroengras. Giet af en verwijder het citroengras. Pureer de zoete aardappelen samen met de room. Voeg limoensap naar smaak toe en kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. met de velkant naar beneden. Giet het overtollige vet weg. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager, draai de eendenborstfilets om en laat nog 6 min. verder garen.
-
Verhit de olijfolie in een wok of grote kookpot en bak de broccolini's 8 à 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de zonnebloemolie in een steelpannetje en roerbak het pepertje, het kerriepoeder en het korianderpoeder even. Overgiet met de kokosmelk en laat even koken. Zeef de kokossaus.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er een beetje kokossaus over en bestrooi lichtjes met de limoenzeste. Serveer met de zoeteaardappelpuree en de broccolini's.
Onze drankensuggesties
Wijn Sicilia D.O.C. Lamuri Nero d'Avola Tenuta Regaleali
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
( 15 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij het citroengras in de lengte doormidden.
-
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Rasp de schil van de limoen (u hebt 1 koffiel. zeste nodig) en pers de limoen.
-
Maak met een scherp mes inkepingen in het vel van de eendenborstfilet tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel of het vetlaagje eronder.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken zoete aardappel 15 min. in lichtgezouten water, samen met het citroengras. Giet af en verwijder het citroengras. Pureer de zoete aardappelen samen met de room. Voeg limoensap naar smaak toe en kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. met de velkant naar beneden. Giet het overtollige vet weg. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager, draai de eendenborstfilets om en laat nog 6 min. verder garen.
-
Verhit de olijfolie in een wok of grote kookpot en bak de broccolini's 8 à 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.
-
Verhit de zonnebloemolie in een steelpannetje en roerbak het pepertje, het kerriepoeder en het korianderpoeder even. Overgiet met de kokosmelk en laat even koken. Zeef de kokossaus.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er een beetje kokossaus over en bestrooi lichtjes met de limoenzeste. Serveer met de zoeteaardappelpuree en de broccolini's.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Sicilia D.O.C. Lamuri Nero d'Avola Tenuta Regaleali