- Bewaar

- Bewaar
Eendenborstfilet met gevuld witloof
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof aan de onderkant kruisgewijs in tot op een hoogte van 2 cm. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken tot het meeste vocht verdwenen is.
-
Snij 2 sneetjes spek in kleine stukjes.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes (ter grootte van de spruitjes).
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukjes spek 2 min.
-
Voeg de diepgevroren spruitjes toe en stoof 2 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de melk. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen.
-
Pureer de spruitjes met de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat wat afkoelen.
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Verdeel over elke helft witloof 1 eetl. spruitjespuree. Wikkel een sneetje gerookt spek rond het onderste deel van elke halve stronk witloof.
-
Leg de stronken witloof naast elkaar in een ovenschotel en schuif 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen een braadpan zonder vetstof. Leg er de eendenborstfilets in met de velkant naar onderen. Laat 10 min. bakken. Matig het vuur en kruid met peper en zout.
-
Giet het vrijgekomen vet weg uit de pan en draai de filets om. Laat nog ± 5 min. bakken. Neem het vlees uit de pan en hou warm.
-
Giet de Postel in de braadpan en maak de braadresten los met een houten lepel. Voeg de gevogeltefond toe en laat even inkoken. Meng er de citrusvruchtenconfituur onder (eventueel meer naar smaak) en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en verdeel over de borden.
-
Schik er telkens 2 halve gevulde witloofstronken naast. Lepel er wat saus naast en geef er de rest apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof aan de onderkant kruisgewijs in tot op een hoogte van 2 cm. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken tot het meeste vocht verdwenen is.
-
Snij 2 sneetjes spek in kleine stukjes.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes (ter grootte van de spruitjes).
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukjes spek 2 min.
-
Voeg de diepgevroren spruitjes toe en stoof 2 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de melk. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen.
-
Pureer de spruitjes met de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat wat afkoelen.
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Verdeel over elke helft witloof 1 eetl. spruitjespuree. Wikkel een sneetje gerookt spek rond het onderste deel van elke halve stronk witloof.
-
Leg de stronken witloof naast elkaar in een ovenschotel en schuif 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen een braadpan zonder vetstof. Leg er de eendenborstfilets in met de velkant naar onderen. Laat 10 min. bakken. Matig het vuur en kruid met peper en zout.
-
Giet het vrijgekomen vet weg uit de pan en draai de filets om. Laat nog ± 5 min. bakken. Neem het vlees uit de pan en hou warm.
-
Giet de Postel in de braadpan en maak de braadresten los met een houten lepel. Voeg de gevogeltefond toe en laat even inkoken. Meng er de citrusvruchtenconfituur onder (eventueel meer naar smaak) en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en verdeel over de borden.
-
Schik er telkens 2 halve gevulde witloofstronken naast. Lepel er wat saus naast en geef er de rest apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje