Eendenborstfilet met saus van vijgen en bruine Leffe
Eendenborstfilet met saus van vijgen en bruine Leffe

Eendenborstfilet met saus van vijgen en bruine Leffe

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 51.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren eendenborstfilets volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de gedroogde vijgen in fijne reepjes.

  6. Meng 1 eetl. boter met 1 eetl. bloem (beurre manié).

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Kruid met de tijm.

  9. Voeg de suiker toe en laat smelten. Blus met het bier en voeg het blaadje laurier en de sherryazijn toe. Laat 10 min. inkoken.

  10. Bak ondertussen de eendenborstfilets. Laat een pan met antiaanbaklaag goed heet worden (zonder vetstof) en leg er de filets in, met de velkant naar onder. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur en giet het vrijgekomen vet weg. Kruid het vlees met peper en zout.

  11. Draai de filets om en bak nog ± 5 min. (het vlees moet nog rozig zijn). Verwijder het overtollige vet en laat het vlees nog even afgedekt rusten.

  12. Haal het blaadje laurier uit de saus en roer er de aalbessengelei onder. Voeg de vijgenreepjes toe en kruid naar smaak met peper en zout. Laat 3 min. koken.

  13. Voeg de beurre manié beetje bij beetje en al roerend toe aan de saus, tot ze licht gebonden is.

  14. Afwerking:
  15. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de vijgensaus en geef er kroketten en gekaramelliseerde appelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat diepgevroren eendenborstfilets volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de gedroogde vijgen in fijne reepjes.

  6. Meng 1 eetl. boter met 1 eetl. bloem (beurre manié).

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Kruid met de tijm.

  9. Voeg de suiker toe en laat smelten. Blus met het bier en voeg het blaadje laurier en de sherryazijn toe. Laat 10 min. inkoken.

  10. Bak ondertussen de eendenborstfilets. Laat een pan met antiaanbaklaag goed heet worden (zonder vetstof) en leg er de filets in, met de velkant naar onder. Bak 10 à 12 min. op een matig vuur en giet het vrijgekomen vet weg. Kruid het vlees met peper en zout.

  11. Draai de filets om en bak nog ± 5 min. (het vlees moet nog rozig zijn). Verwijder het overtollige vet en laat het vlees nog even afgedekt rusten.

  12. Haal het blaadje laurier uit de saus en roer er de aalbessengelei onder. Voeg de vijgenreepjes toe en kruid naar smaak met peper en zout. Laat 3 min. koken.

  13. Voeg de beurre manié beetje bij beetje en al roerend toe aan de saus, tot ze licht gebonden is.

  14. Afwerking:
  15. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Serveer met de vijgensaus en geef er kroketten en gekaramelliseerde appelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 46.8 g
Eiwit 51.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Bruin

Bekijk het recept digitaal