- Bewaar

- Bewaar
Eendenborstfilet met witloof en honingsaus
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Blond speciaalbier Wijn Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged - D.O. Toro - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
-
Snij de stronken witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de diepgevroren porties gratin dauphinois 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kruid intussen de eendenborstfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. met de velkant naar beneden op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan.
-
Draai de eendenborstfilets om en bak nog 6 min. aan de andere kant. Wikkel daarna het vlees in aluminiumfolie en laat 5 à 10 min. rusten.
-
Smelt de boter in de pan van de eend en bak de halve witloofstronken enkele min. bruin met de snijkant naar onderen. Draai om en laat nog 10 min. stoven op een zacht vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe om te vermijden dat ze aanbakken.
-
Breng intussen de kippenbouillon aan de kook in een steelpannetje en voeg de honing en de sojasaus toe. Laat lichtjes inkoken en kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en geef er het gestoofde witloof, een portie gratin dauphinois en een lepeltje honingsaus bij.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Blond speciaalbier Wijn Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged - D.O. Toro - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
-
Snij de stronken witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Zet de diepgevroren porties gratin dauphinois 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kruid intussen de eendenborstfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 min. met de velkant naar beneden op een matig vuur. Giet het smeltende vet regelmatig uit de pan.
-
Draai de eendenborstfilets om en bak nog 6 min. aan de andere kant. Wikkel daarna het vlees in aluminiumfolie en laat 5 à 10 min. rusten.
-
Smelt de boter in de pan van de eend en bak de halve witloofstronken enkele min. bruin met de snijkant naar onderen. Draai om en laat nog 10 min. stoven op een zacht vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe om te vermijden dat ze aanbakken.
-
Breng intussen de kippenbouillon aan de kook in een steelpannetje en voeg de honing en de sojasaus toe. Laat lichtjes inkoken en kruid met zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Snij de eendenborstfilets in schuine sneetjes en geef er het gestoofde witloof, een portie gratin dauphinois en een lepeltje honingsaus bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Blond speciaalbier Wijn Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged - D.O. Toro - Spanje