Eendenlever met violetsausje
Eendenlever met violetsausje

Eendenlever met violetsausje

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 28.7 g
Eiwit 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozen ontdooien. Hou enkele frambozen apart voor het garnituur. Mix de rest van de frambozen met de viooltjessiroop.

  3. Snij de eendenlever in gelijke schijfjes van 1 cm dik.

  4. Rooster de sneetjes brood. Besmeer 1 zijde van het brood met de Luikse siroop en snij elk sneetje in 2 driehoekjes.

  5. Bereiding:
  6. Bak de eendenlever 1 min. langs beide kanten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  7. Verdeel het violetsausje over de bordjes. Leg er 2 broodjes op, met de Luikse siroop naar boven.

  8. Verdeel de eendenschijfjes over de broodjes en bedek met enkele blaadjes rucola.

  9. Afwerking:
  10. Werk af met enkele frambozen en roze peperbolletjes en dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozen ontdooien. Hou enkele frambozen apart voor het garnituur. Mix de rest van de frambozen met de viooltjessiroop.

  3. Snij de eendenlever in gelijke schijfjes van 1 cm dik.

  4. Rooster de sneetjes brood. Besmeer 1 zijde van het brood met de Luikse siroop en snij elk sneetje in 2 driehoekjes.

  5. Bereiding:
  6. Bak de eendenlever 1 min. langs beide kanten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  7. Verdeel het violetsausje over de bordjes. Leg er 2 broodjes op, met de Luikse siroop naar boven.

  8. Verdeel de eendenschijfjes over de broodjes en bedek met enkele blaadjes rucola.

  9. Afwerking:
  10. Werk af met enkele frambozen en roze peperbolletjes en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 28.7 g
Eiwit 5.1 g

Bekijk het recept digitaal