Escalivada
Escalivada

Escalivada

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 14.5 g
Eiwit 11.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de uien in fijne ringen.

  5. Snij de aubergines in plakken van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Leg de plakken aubergine naast elkaar op een ovenplaat. Verdeel er de uiringen en het knoflook over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  8. Snij ondertussen de olijven en de zongedroogde tomaten fijn.

  9. Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.

  10. Snij de gegrilde paprika's in blokjes.

  11. Afwerking:
  12. Leg een inox ring op een bord en verdeel er wat plakken aubergine over.

  13. Schik er de blokjes paprika op en druk goed aan. Bestrooi met de stukjes olijf, zongedroogde tomaat en tonijn. Neem de ring weg en doe hetzelfde op de andere borden.

  14. Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Besprenkel er de borden mee, rond het torentje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snij de uien in fijne ringen.

  5. Snij de aubergines in plakken van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Leg de plakken aubergine naast elkaar op een ovenplaat. Verdeel er de uiringen en het knoflook over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

  8. Snij ondertussen de olijven en de zongedroogde tomaten fijn.

  9. Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork.

  10. Snij de gegrilde paprika's in blokjes.

  11. Afwerking:
  12. Leg een inox ring op een bord en verdeel er wat plakken aubergine over.

  13. Schik er de blokjes paprika op en druk goed aan. Bestrooi met de stukjes olijf, zongedroogde tomaat en tonijn. Neem de ring weg en doe hetzelfde op de andere borden.

  14. Meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Besprenkel er de borden mee, rond het torentje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 14.5 g
Eiwit 11.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Campo Viejo Crianza D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal