- Bewaar

- Bewaar
Escalope alla pizzaiola met gegrilde krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Barbar Sterk blond bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Snij de courgettes in dunne schijven van enkele mm.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de krielaardappelen en de takjes rozemarijn in een ovenschaal en roer er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de kalfsescalopes 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en voeg 2/3 van het knoflook, de kappertjes, 2/3 van de peterselie en de oregano toe. Bak 1 min.
-
Overgiet met de tomatensalsa en de balsamicoazijn. Laat ± 10 min. sudderen. Leng de saus eventueel aan met een scheutje water en kruid met peper en zout. Voeg het kalfsvlees 2 min. voor het einde toe en laat mee sudderen.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere braadpan en bak de courgetteschijfjes samen met de rest van het knoflook ± 5 min. aan beide kanten goudbruin. Doe dit eventueel in 2 keer als de braadpan niet groot genoeg is. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees met de saus over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de gebakken courgetteschijfjes en de krieltjes.
Onze drankensuggesties
Bier Barbar Sterk blond bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Snij de courgettes in dunne schijven van enkele mm.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Doe de krielaardappelen en de takjes rozemarijn in een ovenschaal en roer er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en bak de kalfsescalopes 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en voeg 2/3 van het knoflook, de kappertjes, 2/3 van de peterselie en de oregano toe. Bak 1 min.
-
Overgiet met de tomatensalsa en de balsamicoazijn. Laat ± 10 min. sudderen. Leng de saus eventueel aan met een scheutje water en kruid met peper en zout. Voeg het kalfsvlees 2 min. voor het einde toe en laat mee sudderen.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere braadpan en bak de courgetteschijfjes samen met de rest van het knoflook ± 5 min. aan beide kanten goudbruin. Doe dit eventueel in 2 keer als de braadpan niet groot genoeg is. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees met de saus over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de gebakken courgetteschijfjes en de krieltjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbar Sterk blond bier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië