Everzwijnenragout met butternutpompoen en spinazie
Everzwijnenragout met butternutpompoen en spinazie

Everzwijnenragout met butternutpompoen en spinazie

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 16.6 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 32.2 g
Suiker 10 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 57.9 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ui grof.

  4. Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

  5. Snij de teentjes knoflook in de lengte in 2.

  6. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de everzwijnenragout aan alle kanten goudbruin.

  9. Roer er de ui, het knoflook, de laurierblaadjes en het takje rozemarijn onder en kruid met peper en zout.

  10. Overgiet met de rode wijn en de wildfond en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de aardappelen en de pompoen toe en laat nog 20 min. verder garen.

  12. Roer er de pompoenpitten en de spinazie onder en laat de spinazie 2 à 3 min. slinken. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ui grof.

  4. Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

  5. Snij de teentjes knoflook in de lengte in 2.

  6. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de everzwijnenragout aan alle kanten goudbruin.

  9. Roer er de ui, het knoflook, de laurierblaadjes en het takje rozemarijn onder en kruid met peper en zout.

  10. Overgiet met de rode wijn en de wildfond en laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  11. Voeg de aardappelen en de pompoen toe en laat nog 20 min. verder garen.

  12. Roer er de pompoenpitten en de spinazie onder en laat de spinazie 2 à 3 min. slinken. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 16.6 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 32.2 g
Suiker 10 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 57.9 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles A.O.P. Corbières Boutenac

Bekijk het recept digitaal