Everzwijnfilet met mosterdroomsaus (glutenvrij)
Everzwijnfilet met mosterdroomsaus (glutenvrij)

Everzwijnfilet met mosterdroomsaus (glutenvrij)

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 5.1 g
Eiwit 42.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de everzwijnfilet volledig ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. 2 Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees goudbruin. Bestrijk de everzwijnfilet met de mosterd en voeg de wijn toe.

  6. 3 Dek de pan af en laat ± 25 min. garen (afhankelijk van de dikte en de vorm van de filet). Het vlees moet nog licht rozig tot net doorbakken zijn. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  7. 4 Giet de cognac bij het braadvocht en laat 1 à 2 min. koken op een hoog vuur. Voeg de room en de aalbessengelei toe, en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  8. Afwerking:
  9. Snij het vlees in heel dunne sneetjes, lepel er de saus over en dien op met gekookte aardappelen. Geef er peertjes of gestoofd witloof bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de everzwijnfilet volledig ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. 2 Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees goudbruin. Bestrijk de everzwijnfilet met de mosterd en voeg de wijn toe.

  6. 3 Dek de pan af en laat ± 25 min. garen (afhankelijk van de dikte en de vorm van de filet). Het vlees moet nog licht rozig tot net doorbakken zijn. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  7. 4 Giet de cognac bij het braadvocht en laat 1 à 2 min. koken op een hoog vuur. Voeg de room en de aalbessengelei toe, en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  8. Afwerking:
  9. Snij het vlees in heel dunne sneetjes, lepel er de saus over en dien op met gekookte aardappelen. Geef er peertjes of gestoofd witloof bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 12.9 g
Koolhydraat 5.1 g
Eiwit 42.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kasteelbier Donker Wijn Tautavel Réserve - Gérard Bertrand A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Bekijk het recept digitaal