Exotisch kalkoenengebraad
Exotisch kalkoenengebraad

Exotisch kalkoenengebraad

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 37.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Verwarm de oven 10 min. voor op 250 °C.

  5. Meng ondertussen de bloem met het paprika poeder, het kerrie poeder en de komijn. Kruid met peper en zout.

  6. Wentel het kalkoenengebraad in de gekruide bloem en druk goed aan, zodat de kruiden het vlees kunnen doordringen.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een ovenschotel en besprenkel met de olijf of rijstolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot het goudbruin kleurt.

  9. Verlaag de temperatuur tot 190 °C en leg er een vel aluminiumfolie los over. Laat nog 35 à 45 min. verder braden (afhankelijk van de dikte van het gebraad).

  10. Haal het vlees uit de ovenschotel en hou warm onder aluminiumfolie. Giet de bouillon in de ovenschotel en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  11. Giet het braadvocht door een zeef in een steelpan. Voeg de kokosmelk toe en laat 2 min. op een hevig vuur inkoken. Breng op smaak met de groene curry, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij het gebraad in sneden en lepel er wat saus over. Dien op met warme ananasschijven, gekruid met wat paprikapoeder. Geef er gestoofde broccoli en rijst of hertoginnenaardappeltjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Verwarm de oven 10 min. voor op 250 °C.

  5. Meng ondertussen de bloem met het paprika poeder, het kerrie poeder en de komijn. Kruid met peper en zout.

  6. Wentel het kalkoenengebraad in de gekruide bloem en druk goed aan, zodat de kruiden het vlees kunnen doordringen.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een ovenschotel en besprenkel met de olijf of rijstolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot het goudbruin kleurt.

  9. Verlaag de temperatuur tot 190 °C en leg er een vel aluminiumfolie los over. Laat nog 35 à 45 min. verder braden (afhankelijk van de dikte van het gebraad).

  10. Haal het vlees uit de ovenschotel en hou warm onder aluminiumfolie. Giet de bouillon in de ovenschotel en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  11. Giet het braadvocht door een zeef in een steelpan. Voeg de kokosmelk toe en laat 2 min. op een hevig vuur inkoken. Breng op smaak met de groene curry, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij het gebraad in sneden en lepel er wat saus over. Dien op met warme ananasschijven, gekruid met wat paprikapoeder. Geef er gestoofde broccoli en rijst of hertoginnenaardappeltjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 5 g
Eiwit 37.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor | Chardonnay Old Vines | Colchagua Valley | Chili Wijn Duas Uvas Tinto | Vinho Regional Estremadura | Portugal

Bekijk het recept digitaal