Exotisch stoofpotje
Exotisch stoofpotje

Exotisch stoofpotje

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 36.6 g
Koolhydraat 75 g
Eiwit 29.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de koriander fijn.

  3. Snij de bloemkool in roosjes en de tofoe in blokjes.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.

  5. Pers de halve limoen. Roer de pindakaas los met het limoensap en de kokosmelk (voeg de melk beetje bij beetje toe en roer goed).

  6. Hak de pindanoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snij de banaan in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote wok en bak de ui 1 min. glazig.

  10. Voeg de aardappelblokjes, de tofoe en het kerriepoeder toe. Bak 1 min.

  11. Voeg 3 dl water, de sojasaus en de pindakaasmengeling toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 5 min. afgedekt sudderen.

  12. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met peper en zout.

  13. Kook intussen de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  14. Voeg de schijfjes banaan toe aan het stoofpotje.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel het stoofpotje over 4 borden en bestrooi met de pindanoten en de koriander. Serveer met de basmatirijst. Eet u liever vlees? Vervang de tofoe dan door blokjes kip of kalkoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en de koriander fijn.

  3. Snij de bloemkool in roosjes en de tofoe in blokjes.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.

  5. Pers de halve limoen. Roer de pindakaas los met het limoensap en de kokosmelk (voeg de melk beetje bij beetje toe en roer goed).

  6. Hak de pindanoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snij de banaan in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote wok en bak de ui 1 min. glazig.

  10. Voeg de aardappelblokjes, de tofoe en het kerriepoeder toe. Bak 1 min.

  11. Voeg 3 dl water, de sojasaus en de pindakaasmengeling toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 5 min. afgedekt sudderen.

  12. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met peper en zout.

  13. Kook intussen de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  14. Voeg de schijfjes banaan toe aan het stoofpotje.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel het stoofpotje over 4 borden en bestrooi met de pindanoten en de koriander. Serveer met de basmatirijst. Eet u liever vlees? Vervang de tofoe dan door blokjes kip of kalkoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 36.6 g
Koolhydraat 75 g
Eiwit 29.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond abdijbier Wijn Château de Brossay A.O.P. Cabernet d'Anjou

Bekijk het recept digitaal