- Bewaar

- Bewaar
Exotisch stoofpotje
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond abdijbier Wijn Château de Brossay A.O.P. Cabernet d'Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de koriander fijn.
-
Snij de bloemkool in roosjes en de tofoe in blokjes.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.
-
Pers de halve limoen. Roer de pindakaas los met het limoensap en de kokosmelk (voeg de melk beetje bij beetje toe en roer goed).
-
Hak de pindanoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de banaan in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote wok en bak de ui 1 min. glazig.
-
Voeg de aardappelblokjes, de tofoe en het kerriepoeder toe. Bak 1 min.
-
Voeg 3 dl water, de sojasaus en de pindakaasmengeling toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 5 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Kook intussen de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Voeg de schijfjes banaan toe aan het stoofpotje.
-
Afwerking:
-
Verdeel het stoofpotje over 4 borden en bestrooi met de pindanoten en de koriander. Serveer met de basmatirijst. Eet u liever vlees? Vervang de tofoe dan door blokjes kip of kalkoen.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond abdijbier Wijn Château de Brossay A.O.P. Cabernet d'Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de koriander fijn.
-
Snij de bloemkool in roosjes en de tofoe in blokjes.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes.
-
Pers de halve limoen. Roer de pindakaas los met het limoensap en de kokosmelk (voeg de melk beetje bij beetje toe en roer goed).
-
Hak de pindanoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de banaan in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote wok en bak de ui 1 min. glazig.
-
Voeg de aardappelblokjes, de tofoe en het kerriepoeder toe. Bak 1 min.
-
Voeg 3 dl water, de sojasaus en de pindakaasmengeling toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 5 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Kook intussen de basmatirijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Voeg de schijfjes banaan toe aan het stoofpotje.
-
Afwerking:
-
Verdeel het stoofpotje over 4 borden en bestrooi met de pindanoten en de koriander. Serveer met de basmatirijst. Eet u liever vlees? Vervang de tofoe dan door blokjes kip of kalkoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond abdijbier Wijn Château de Brossay A.O.P. Cabernet d'Anjou