Exotische groentesoep
Exotische groentesoep

Exotische groentesoep

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 14.9 g
Eiwit 12.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen in fijne schijfjes.

  5. Halveer de courgette eerst in de lengte en snij vervolgens in plakjes van 1/2 cm dik.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui en de fijne wortelschijfjes enkele minuten. Leng aan met 1 kop groentebouillon, dek af en laat 5 min. koken op een zacht vuurtje.

  8. Voeg de plakjes courgette, de diepgevroren peultjes en de sojascheuten toe (diepvries niet ontdooien) en laat enkele minuutjes stoven. Leng aan met de resterende groentebouillon en 3 à 4 eetl. sojasaus. Dek af en laat 10 à 15 min. zachtjes koken. Voeg een beetje zout toe (de sojasaus is al gezouten) en kruid met peper. Werk af met fijngesnipperde bieslook.

  9. Bak de vegetarische cutlets 4 min. aan elke zijde in 3 eetl. olijfolie. Snij in stukjes.

  10. Afwerking:
  11. Giet de hete soep in borden en verdeel er enkele stukjes cutlets over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen in fijne schijfjes.

  5. Halveer de courgette eerst in de lengte en snij vervolgens in plakjes van 1/2 cm dik.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Stoof de fijngesnipperde ui en de fijne wortelschijfjes enkele minuten. Leng aan met 1 kop groentebouillon, dek af en laat 5 min. koken op een zacht vuurtje.

  8. Voeg de plakjes courgette, de diepgevroren peultjes en de sojascheuten toe (diepvries niet ontdooien) en laat enkele minuutjes stoven. Leng aan met de resterende groentebouillon en 3 à 4 eetl. sojasaus. Dek af en laat 10 à 15 min. zachtjes koken. Voeg een beetje zout toe (de sojasaus is al gezouten) en kruid met peper. Werk af met fijngesnipperde bieslook.

  9. Bak de vegetarische cutlets 4 min. aan elke zijde in 3 eetl. olijfolie. Snij in stukjes.

  10. Afwerking:
  11. Giet de hete soep in borden en verdeel er enkele stukjes cutlets over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 14.9 g
Eiwit 12.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Tarapacá Sauvignon Blanc Chili Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal