Fakkels van gemarineerd spek met couscous en gegrilde groenten
Fakkels van gemarineerd spek met couscous en gegrilde groenten

Fakkels van gemarineerd spek met couscous en gegrilde groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 761 kcal
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 35.4 g
Zout 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bereiding in de keuken (20 min.)
  4. Snij elk sneetje spek in 3 lange repen tot op 2 cm van de bovenkant (de sneetjes moeten bovenaan nog samenhangen). Prik een brochettestokje in het midden van het ongesneden stuk en vlecht de 3 repen rond het brochettestokje. Doe hetzelfde voor de 3 overige sneetjes spek.

  5. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  6. Snipper intussen de rode ui heel fijn en snij de champignons in schijfjes.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 2 min. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min.

  8. Voeg de diepgevroren gegrilde groenten toe en laat nog 5 min. garen. Kruid met de oregano, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Bereiding op de barbecue
  11. Bak de spekfakkels 10 min. op een hete barbecue en draai regelmatig om.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de fakkels met de couscous, de gebakken groenten en de rucola.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Overgiet 30 g couscous met 1/2 dl heet water en laat 10 min. afgedekt zwellen. 2 Snipper intussen 80 g champignons en 20 g rucola fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en bak de champignons 5 min. Voeg de rucola toe en laat slinken. 4 Meng de groenten onder de couscous en mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bereiding in de keuken (20 min.)
  4. Snij elk sneetje spek in 3 lange repen tot op 2 cm van de bovenkant (de sneetjes moeten bovenaan nog samenhangen). Prik een brochettestokje in het midden van het ongesneden stuk en vlecht de 3 repen rond het brochettestokje. Doe hetzelfde voor de 3 overige sneetjes spek.

  5. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  6. Snipper intussen de rode ui heel fijn en snij de champignons in schijfjes.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 2 min. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min.

  8. Voeg de diepgevroren gegrilde groenten toe en laat nog 5 min. garen. Kruid met de oregano, peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Bereiding op de barbecue
  11. Bak de spekfakkels 10 min. op een hete barbecue en draai regelmatig om.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de fakkels met de couscous, de gebakken groenten en de rucola.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (15 min.) 1 Overgiet 30 g couscous met 1/2 dl heet water en laat 10 min. afgedekt zwellen. 2 Snipper intussen 80 g champignons en 20 g rucola fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en bak de champignons 5 min. Voeg de rucola toe en laat slinken. 4 Meng de groenten onder de couscous en mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 761 kcal
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 8.2 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 35.4 g
Zout 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Château Artix `Les Murailles' A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal