- Bewaar

- Bewaar
Falafel met aardappel-uiengratin
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een droge, frisse smaak met karakteristieke kruidigheid. Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Rode elzaswijn met heerlijke aroma's van kersen, rood fruit en kruiden. In twee woorden: fris en fruitig.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes.
-
Snij de uien in ringen.
-
Snij de brie in sneetjes.
-
Bereiding:
-
Schik de aardappelschijfjes en de uiringen afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschotel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet er de melk en de lichte room over en zet 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Leg tegen het einde van de baktijd de sneetjes brie boven op de aardappel-uienbereiding. Zet nog 2 à 3 min. onder de grill, tot de gratin mooi goudbruin is.
-
Verhit 2 à 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafels 5 min. op een matig vuur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de falafels over de borden en schep er een portie aardappel-uiengratin met brie bij.
Heerlijk bij deze falafels met aardappel-uiengratin is een witloofsalade, eventueel met wat veldsla of gestoofde snijboontjes of fijne boontjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een droge, frisse smaak met karakteristieke kruidigheid. Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Rode elzaswijn met heerlijke aroma's van kersen, rood fruit en kruiden. In twee woorden: fris en fruitig.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijfjes.
-
Snij de uien in ringen.
-
Snij de brie in sneetjes.
-
Bereiding:
-
Schik de aardappelschijfjes en de uiringen afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschotel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet er de melk en de lichte room over en zet 50 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Leg tegen het einde van de baktijd de sneetjes brie boven op de aardappel-uienbereiding. Zet nog 2 à 3 min. onder de grill, tot de gratin mooi goudbruin is.
-
Verhit 2 à 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de diepgevroren falafels 5 min. op een matig vuur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de falafels over de borden en schep er een portie aardappel-uiengratin met brie bij.
Heerlijk bij deze falafels met aardappel-uiengratin is een witloofsalade, eventueel met wat veldsla of gestoofde snijboontjes of fijne boontjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems Oostenrijk Grüner veltliner is de meest typische druif van Oostenrijk. Ze zorgt voor vinnige witte wijn vol friszure aroma's en een droge, frisse smaak met karakteristieke kruidigheid. Wijn Pinot Noir Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Rode elzaswijn met heerlijke aroma's van kersen, rood fruit en kruiden. In twee woorden: fris en fruitig.