Farfalle met kippengehakt en Italiaanse groentesaus
Farfalle met kippengehakt en Italiaanse groentesaus

Farfalle met kippengehakt en Italiaanse groentesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 85.1 g
Suiker 12.3 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 50.4 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Snipper de ui, het knoflook en de oregano fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een hoge kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de champignons en de diepgevroren paprikareepjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  10. Overgiet met de tomatenstukjes en de groentebouillon. Kruid met de Italiaanse kruiden. Voeg de farfalle toe en meng goed. Breng aan de kook en zet het vuur daarna lager. Laat 12 min. afgedekt sudderen.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak het gehakt goudbruin en maak los met een vork. Laat nog 5 min. onafgedekt sudderen.

  12. Meng de helft van de parmezaan en de helft van de oregano onder de pasta. Meng er het gehakt onder.

  13. Afwerking:
  14. Schep de pasta op de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en de oregano.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de champignons in 4.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Snipper de ui, het knoflook en de oregano fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een hoge kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de champignons en de diepgevroren paprikareepjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  10. Overgiet met de tomatenstukjes en de groentebouillon. Kruid met de Italiaanse kruiden. Voeg de farfalle toe en meng goed. Breng aan de kook en zet het vuur daarna lager. Laat 12 min. afgedekt sudderen.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak het gehakt goudbruin en maak los met een vork. Laat nog 5 min. onafgedekt sudderen.

  12. Meng de helft van de parmezaan en de helft van de oregano onder de pasta. Meng er het gehakt onder.

  13. Afwerking:
  14. Schep de pasta op de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en de oregano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 85.1 g
Suiker 12.3 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 50.4 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint Mont

Bekijk het recept digitaal