- Bewaar

- Bewaar
Feestelijk groentepannetje met scampi's en kreeft
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kreeften in heet water (± 30 min.). Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Ontdoe ook de scharen van hun pantser (breek ze met een kreeftentang of notenkraker), maar probeer het vlees niet te beschadigen. Dep droog en snij in blokjes.
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
-
Schil verse asperges met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Snij de geschilde asperges (of de diepgevroren asperges) in stukjes van 2 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de scampi's toe en kruid met tijm, paprikapoeder, peper en zout. Laat al roerend 2 min. bakken (de scampi's moeten nog niet gaar zijn). Haal uit de pan en hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de aspergestukjes en (diepgevroren) spinazie 2 min. al roerend. Giet er de wijn bij en verkruimel het halve bouillonblokje. Laat zachtjes koken gedurende 7 min.
-
Voeg dan de scampi's toe, het kreeftenvlees en giet er de room bij. Bind, naar smaak, lichtjes met instantsausbinder.
-
Op het moment zelf verwarmt u het groentepannetje op een zacht vuurtje. Laat niet meer koken.
-
Afwerking:
-
Dien op in diepe borden of individuele schaaltjes. Strooi er de gesnipperde peterselie over en geef er minibroodjes of sneetjes stokbrood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kreeften in heet water (± 30 min.). Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Ontdoe ook de scharen van hun pantser (breek ze met een kreeftentang of notenkraker), maar probeer het vlees niet te beschadigen. Dep droog en snij in blokjes.
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
-
Schil verse asperges met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Snij de geschilde asperges (of de diepgevroren asperges) in stukjes van 2 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de scampi's toe en kruid met tijm, paprikapoeder, peper en zout. Laat al roerend 2 min. bakken (de scampi's moeten nog niet gaar zijn). Haal uit de pan en hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de aspergestukjes en (diepgevroren) spinazie 2 min. al roerend. Giet er de wijn bij en verkruimel het halve bouillonblokje. Laat zachtjes koken gedurende 7 min.
-
Voeg dan de scampi's toe, het kreeftenvlees en giet er de room bij. Bind, naar smaak, lichtjes met instantsausbinder.
-
Op het moment zelf verwarmt u het groentepannetje op een zacht vuurtje. Laat niet meer koken.
-
Afwerking:
-
Dien op in diepe borden of individuele schaaltjes. Strooi er de gesnipperde peterselie over en geef er minibroodjes of sneetjes stokbrood bij.