Feestelijk groentepannetje met scampi's en kreeft
Feestelijk groentepannetje met scampi's en kreeft

Feestelijk groentepannetje met scampi's en kreeft

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 20.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooi de kreeften in heet water (± 30 min.). Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Ontdoe ook de scharen van hun pantser (breek ze met een kreeftentang of notenkraker), maar probeer het vlees niet te beschadigen. Dep droog en snij in blokjes.

  3. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  4. Schil verse asperges met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Snij de geschilde asperges (of de diepgevroren asperges) in stukjes van 2 cm.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de scampi's toe en kruid met tijm, paprikapoeder, peper en zout. Laat al roerend 2 min. bakken (de scampi's moeten nog niet gaar zijn). Haal uit de pan en hou warm.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de aspergestukjes en (diepgevroren) spinazie 2 min. al roerend. Giet er de wijn bij en verkruimel het halve bouillonblokje. Laat zachtjes koken gedurende 7 min.

  9. Voeg dan de scampi's toe, het kreeftenvlees en giet er de room bij. Bind, naar smaak, lichtjes met instantsausbinder.

  10. Op het moment zelf verwarmt u het groentepannetje op een zacht vuurtje. Laat niet meer koken.

  11. Afwerking:
  12. Dien op in diepe borden of individuele schaaltjes. Strooi er de gesnipperde peterselie over en geef er minibroodjes of sneetjes stokbrood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooi de kreeften in heet water (± 30 min.). Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Ontdoe ook de scharen van hun pantser (breek ze met een kreeftentang of notenkraker), maar probeer het vlees niet te beschadigen. Dep droog en snij in blokjes.

  3. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  4. Schil verse asperges met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Snij de geschilde asperges (of de diepgevroren asperges) in stukjes van 2 cm.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de scampi's toe en kruid met tijm, paprikapoeder, peper en zout. Laat al roerend 2 min. bakken (de scampi's moeten nog niet gaar zijn). Haal uit de pan en hou warm.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de aspergestukjes en (diepgevroren) spinazie 2 min. al roerend. Giet er de wijn bij en verkruimel het halve bouillonblokje. Laat zachtjes koken gedurende 7 min.

  9. Voeg dan de scampi's toe, het kreeftenvlees en giet er de room bij. Bind, naar smaak, lichtjes met instantsausbinder.

  10. Op het moment zelf verwarmt u het groentepannetje op een zacht vuurtje. Laat niet meer koken.

  11. Afwerking:
  12. Dien op in diepe borden of individuele schaaltjes. Strooi er de gesnipperde peterselie over en geef er minibroodjes of sneetjes stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 6.6 g
Eiwit 20.7 g

Bekijk het recept digitaal