Fettuccine met champignons en zongedroogde tomaten
Fettuccine met champignons en zongedroogde tomaten

Fettuccine met champignons en zongedroogde tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 67.6 g
Eiwit 21.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de champignons in 6 en de zongedroogde tomaten in reepjes.

  5. Scheur de basilicumblaadjes.

  6. Snij schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Kook de fettuccine in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de reepjes zongedroogde tomaat, de olijventapenade en 2 eetl. olijfolie toe. Meng goed.

  11. Meng de pasta met de champignonmengeling. Bestrooi met het basilicum en de parmezaanschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de champignons in 6 en de zongedroogde tomaten in reepjes.

  5. Scheur de basilicumblaadjes.

  6. Snij schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Kook de fettuccine in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de reepjes zongedroogde tomaat, de olijventapenade en 2 eetl. olijfolie toe. Meng goed.

  11. Meng de pasta met de champignonmengeling. Bestrooi met het basilicum en de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 67.6 g
Eiwit 21.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Domaine de Tout-Vent A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal