Fettuccine met wortelcurry en kaasburger
Fettuccine met wortelcurry en kaasburger

Fettuccine met wortelcurry en kaasburger

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 858 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 117 g
Eiwit 26.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de sjalotten en de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de blokjes wortel en de fijngesnipperde sjalot toe en laat 10 min. garen.

  8. Kook ondertussen de fettucine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers 5 à 7 min. aan elke kant.

  10. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan de wortelen en laat nog even koken. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid naar smaak bij met peper en zout.

  11. Giet de pasta af en meng onder de wortelen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta met de wortelen over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met een kaasburger.

Tip

Voor een frisse toets: snij een steeltje citroengras in de lengte doormidden en voeg samen met de wortelen toe in stap 1 van de bereiding. Verwijder de steeltjes citroengras wanneer u de pasta onder de wortelen mengt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de sjalotten en de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de blokjes wortel en de fijngesnipperde sjalot toe en laat 10 min. garen.

  8. Kook ondertussen de fettucine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers 5 à 7 min. aan elke kant.

  10. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan de wortelen en laat nog even koken. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid naar smaak bij met peper en zout.

  11. Giet de pasta af en meng onder de wortelen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta met de wortelen over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met een kaasburger.

Tip

Voor een frisse toets: snij een steeltje citroengras in de lengte doormidden en voeg samen met de wortelen toe in stap 1 van de bereiding. Verwijder de steeltjes citroengras wanneer u de pasta onder de wortelen mengt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 858 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 117 g
Eiwit 26.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Brindisi Rosso D.O.C. | Piana del Sole | Puglia | Italië Wijn Roodeberg rood | Western Cape - KWV | Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal