Fishsticks met gevulde tomaten
Fishsticks met gevulde tomaten

Fishsticks met gevulde tomaten

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1183 kcal
Vet 69.5 g
Koolhydraat 96.5 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de tomaten in twee, hol uit met een lepel en laat omgekeerd uitlekken.

  5. Laat de kervelbolletjes ontdooien.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en de paprikablokjes 2 min.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak glazig.

  10. Voeg de diepgevroren groentereepjes en de groentebouillon toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Dek af, breng aan de kook en laat in 15 min. gaar worden. Neem van het vuur en meng er de geraspte emmentaler onder.

  11. Vul de tomaten met de rijstmengeling en leg in een ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus.

  13. Frituur de diepgevroren fishsticks 7 min. in de frituurpan (175 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Schik op elk bord 2 gevulde tomaten en enkele fishsticks. Lepel er wat saus rond. Serveer er de rest van de fishsticks en de saus apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de tomaten in twee, hol uit met een lepel en laat omgekeerd uitlekken.

  5. Laat de kervelbolletjes ontdooien.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en de paprikablokjes 2 min.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak glazig.

  10. Voeg de diepgevroren groentereepjes en de groentebouillon toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Dek af, breng aan de kook en laat in 15 min. gaar worden. Neem van het vuur en meng er de geraspte emmentaler onder.

  11. Vul de tomaten met de rijstmengeling en leg in een ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus.

  13. Frituur de diepgevroren fishsticks 7 min. in de frituurpan (175 °C). Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Schik op elk bord 2 gevulde tomaten en enkele fishsticks. Lepel er wat saus rond. Serveer er de rest van de fishsticks en de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1183 kcal
Vet 69.5 g
Koolhydraat 96.5 g
Eiwit 42 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosato Montepulciano Cerasuolo Farnese Italië Wijn Jonge frisse en soepele roséwijn met heerlijk rood primeurfruit. Een echte fruitbom! Wijn Zeller Schwarze Katz Q.b.A. Drathen Duitsland Wijn Delicate, fruitige witte moezelwijn, die heel aangenaam drinkt.

Bekijk het recept digitaal