- Bewaar

- Bewaar
Fishsticks voor stoere zeebonken
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 16 stukken en kruid met peper en zout.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Hak de kappertjes en augurken fijn.
-
Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Kook intussen 1 ei 10 min. hard in kokend water. Haal uit het water en laat afkoelen. Pel het ei en plet het met een vork.
-
Laat de spinazie slinken in een kom zonder vetstof, voeg wel 1 à 2 eetl. water toe. Laat uitlekken in een vergiet en duw er het overtollige vocht uit met een lepel. Hak fijn.
-
Meng de panko met de fijngesnipperde peterselie. Hou 1 eetl. peterselie opzij voor de tartaarsaus.
-
Wentel de stukjes vis eerst in de bloem, dan in de eiwitten en ten slotte in de panko.
-
Meng het geplette ei met de kappertjes, de augurk en de fijngesnipperde sjalot. Voeg 1 eetl. peterselie, peper, zout en de mayonaise toe. Meng goed onder elkaar.
-
Pureer de aardappelen en meng er de spinazie onder. Voeg de eidooiers, 1 eetl. boter en de lichte room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 2 eetl. boter en bak de fishsticks 4 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Schep de puree op de borden en leg er de fishsticks naast. Geef er een potje tartaarsaus bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 16 stukken en kruid met peper en zout.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Hak de kappertjes en augurken fijn.
-
Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Kook intussen 1 ei 10 min. hard in kokend water. Haal uit het water en laat afkoelen. Pel het ei en plet het met een vork.
-
Laat de spinazie slinken in een kom zonder vetstof, voeg wel 1 à 2 eetl. water toe. Laat uitlekken in een vergiet en duw er het overtollige vocht uit met een lepel. Hak fijn.
-
Meng de panko met de fijngesnipperde peterselie. Hou 1 eetl. peterselie opzij voor de tartaarsaus.
-
Wentel de stukjes vis eerst in de bloem, dan in de eiwitten en ten slotte in de panko.
-
Meng het geplette ei met de kappertjes, de augurk en de fijngesnipperde sjalot. Voeg 1 eetl. peterselie, peper, zout en de mayonaise toe. Meng goed onder elkaar.
-
Pureer de aardappelen en meng er de spinazie onder. Voeg de eidooiers, 1 eetl. boter en de lichte room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 2 eetl. boter en bak de fishsticks 4 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Schep de puree op de borden en leg er de fishsticks naast. Geef er een potje tartaarsaus bij.