Fishsticks voor stoere zeebonken
Fishsticks voor stoere zeebonken

Fishsticks voor stoere zeebonken

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 839 kcal
Vet 39.2 g
Koolhydraat 71.8 g
Eiwit 45.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 16 stukken en kruid met peper en zout.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  5. Hak de kappertjes en augurken fijn.

  6. Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Kook intussen 1 ei 10 min. hard in kokend water. Haal uit het water en laat afkoelen. Pel het ei en plet het met een vork.

  10. Laat de spinazie slinken in een kom zonder vetstof, voeg wel 1 à 2 eetl. water toe. Laat uitlekken in een vergiet en duw er het overtollige vocht uit met een lepel. Hak fijn.

  11. Meng de panko met de fijngesnipperde peterselie. Hou 1 eetl. peterselie opzij voor de tartaarsaus.

  12. Wentel de stukjes vis eerst in de bloem, dan in de eiwitten en ten slotte in de panko.

  13. Meng het geplette ei met de kappertjes, de augurk en de fijngesnipperde sjalot. Voeg 1 eetl. peterselie, peper, zout en de mayonaise toe. Meng goed onder elkaar.

  14. Pureer de aardappelen en meng er de spinazie onder. Voeg de eidooiers, 1 eetl. boter en de lichte room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  15. Smelt 2 eetl. boter en bak de fishsticks 4 min. aan elke kant.

  16. Afwerking:
  17. Schep de puree op de borden en leg er de fishsticks naast. Geef er een potje tartaarsaus bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 16 stukken en kruid met peper en zout.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  5. Hak de kappertjes en augurken fijn.

  6. Scheid het eiwit en eigeel van 2 eieren.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Kook intussen 1 ei 10 min. hard in kokend water. Haal uit het water en laat afkoelen. Pel het ei en plet het met een vork.

  10. Laat de spinazie slinken in een kom zonder vetstof, voeg wel 1 à 2 eetl. water toe. Laat uitlekken in een vergiet en duw er het overtollige vocht uit met een lepel. Hak fijn.

  11. Meng de panko met de fijngesnipperde peterselie. Hou 1 eetl. peterselie opzij voor de tartaarsaus.

  12. Wentel de stukjes vis eerst in de bloem, dan in de eiwitten en ten slotte in de panko.

  13. Meng het geplette ei met de kappertjes, de augurk en de fijngesnipperde sjalot. Voeg 1 eetl. peterselie, peper, zout en de mayonaise toe. Meng goed onder elkaar.

  14. Pureer de aardappelen en meng er de spinazie onder. Voeg de eidooiers, 1 eetl. boter en de lichte room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  15. Smelt 2 eetl. boter en bak de fishsticks 4 min. aan elke kant.

  16. Afwerking:
  17. Schep de puree op de borden en leg er de fishsticks naast. Geef er een potje tartaarsaus bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 839 kcal
Vet 39.2 g
Koolhydraat 71.8 g
Eiwit 45.9 g

Bekijk het recept digitaal