Focaccia
Focaccia

Focaccia

2 u. 10 min.
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1754 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 326.8 g
Eiwit 50 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng de suiker en de gist in 1 dl lauw water tot alles opgelost is. Laat 5 min. rusten (uit de tocht, naast een warmtebron) tot de gist begint te werken.

  3. Meng de bloem met het zout en giet door een zeef in een kom. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en meng samen met 1,5 dl lauw water. Voeg ook het gistwater toe. Kneed gedurende 8 min. en laat afgedekt (met een vochtige doek) rijzen gedurende u 30 min. (uit de tocht, naast een warmtebron).

  4. Kneed opnieuw met de vuist en rol het deeg uit tot een vierkant van max. 2 cm hoog. Leg op een ovenplaat die u met olijfolie ingesmeerd hebt. Bestrooi naar smaak met de Italiaanse kruidenmix. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.

  5. Bak in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 25 min.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng de suiker en de gist in 1 dl lauw water tot alles opgelost is. Laat 5 min. rusten (uit de tocht, naast een warmtebron) tot de gist begint te werken.

  3. Meng de bloem met het zout en giet door een zeef in een kom. Voeg 1 eetl. olijfolie toe en meng samen met 1,5 dl lauw water. Voeg ook het gistwater toe. Kneed gedurende 8 min. en laat afgedekt (met een vochtige doek) rijzen gedurende u 30 min. (uit de tocht, naast een warmtebron).

  4. Kneed opnieuw met de vuist en rol het deeg uit tot een vierkant van max. 2 cm hoog. Leg op een ovenplaat die u met olijfolie ingesmeerd hebt. Bestrooi naar smaak met de Italiaanse kruidenmix. Besprenkel eventueel met wat olijfolie.

  5. Bak in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 25 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1754 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 326.8 g
Eiwit 50 g

Bekijk het recept digitaal