Focaccia met krieltjes en geitenkaas
Focaccia met krieltjes en geitenkaas

Focaccia met krieltjes en geitenkaas

2 u. 35 min.
Lunch
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2676 kcal
Vet 88.5 g
Koolhydraat 380.3 g
Eiwit 84.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 1 u. 30. min. rust)

  3. Verwarm 1 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.

  4. Meng de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuiltje. Giet er 2 eetl. olijfolie en het gistmengsel in. Meng er de bloem beetje bij beetje onder tot u een deegbol hebt.

  5. Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 ° C.

  8. Boen de krielaardappelen schoon en snij in dunne schijfjes van enkele mm dik.

  9. Snij de geitenkaas in dunne schijfjes van 1/2 cm dik.

  10. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.

  11. Kneed het gerezen deeg nog even op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.

  12. Verdeel de aardappelschijfjes over 1 helft van het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas op. Vouw het deeg dicht.

  13. Bestrijk de bovenkant van het deeg met 1 eetl. olijfolie en strooi er de fijngehakte rozemarijn over. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal de foccacia uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Tip

Voor een focaccia met kerstomaten en basilicum: Beleg 1 helft van het focacciadeeg met 250 g gehalveerde kerstomaten en de gescheurde blaadjes van 1 plantje basilicum. Vouw het deeg dicht, bestrijk met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met 1 koffiel. grof zeezout. De baktijd blijft dezelfde.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + 1 u. 30. min. rust)

  3. Verwarm 1 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.

  4. Meng de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuiltje. Giet er 2 eetl. olijfolie en het gistmengsel in. Meng er de bloem beetje bij beetje onder tot u een deegbol hebt.

  5. Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 ° C.

  8. Boen de krielaardappelen schoon en snij in dunne schijfjes van enkele mm dik.

  9. Snij de geitenkaas in dunne schijfjes van 1/2 cm dik.

  10. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.

  11. Kneed het gerezen deeg nog even op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.

  12. Verdeel de aardappelschijfjes over 1 helft van het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas op. Vouw het deeg dicht.

  13. Bestrijk de bovenkant van het deeg met 1 eetl. olijfolie en strooi er de fijngehakte rozemarijn over. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal de foccacia uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Tip

Voor een focaccia met kerstomaten en basilicum: Beleg 1 helft van het focacciadeeg met 250 g gehalveerde kerstomaten en de gescheurde blaadjes van 1 plantje basilicum. Vouw het deeg dicht, bestrijk met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met 1 koffiel. grof zeezout. De baktijd blijft dezelfde.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2676 kcal
Vet 88.5 g
Koolhydraat 380.3 g
Eiwit 84.9 g

Bekijk het recept digitaal