- Bewaar

- Bewaar
Focaccia met krieltjes en geitenkaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1 u. 30. min. rust)
-
Verwarm 1 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.
-
Meng de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuiltje. Giet er 2 eetl. olijfolie en het gistmengsel in. Meng er de bloem beetje bij beetje onder tot u een deegbol hebt.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
-
Boen de krielaardappelen schoon en snij in dunne schijfjes van enkele mm dik.
-
Snij de geitenkaas in dunne schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
-
Kneed het gerezen deeg nog even op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel de aardappelschijfjes over 1 helft van het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas op. Vouw het deeg dicht.
-
Bestrijk de bovenkant van het deeg met 1 eetl. olijfolie en strooi er de fijngehakte rozemarijn over. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de foccacia uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
Voor een focaccia met kerstomaten en basilicum: Beleg 1 helft van het focacciadeeg met 250 g gehalveerde kerstomaten en de gescheurde blaadjes van 1 plantje basilicum. Vouw het deeg dicht, bestrijk met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met 1 koffiel. grof zeezout. De baktijd blijft dezelfde.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1 u. 30. min. rust)
-
Verwarm 1 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.
-
Meng de bloem samen met het zout in een kom en maak een kuiltje. Giet er 2 eetl. olijfolie en het gistmengsel in. Meng er de bloem beetje bij beetje onder tot u een deegbol hebt.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
-
Boen de krielaardappelen schoon en snij in dunne schijfjes van enkele mm dik.
-
Snij de geitenkaas in dunne schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
-
Kneed het gerezen deeg nog even op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het uit tot een lange lap en leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Verdeel de aardappelschijfjes over 1 helft van het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas op. Vouw het deeg dicht.
-
Bestrijk de bovenkant van het deeg met 1 eetl. olijfolie en strooi er de fijngehakte rozemarijn over. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de foccacia uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
Voor een focaccia met kerstomaten en basilicum: Beleg 1 helft van het focacciadeeg met 250 g gehalveerde kerstomaten en de gescheurde blaadjes van 1 plantje basilicum. Vouw het deeg dicht, bestrijk met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met 1 koffiel. grof zeezout. De baktijd blijft dezelfde.