Focaccia met pompoen en paprika
Focaccia met pompoen en paprika

Focaccia met pompoen en paprika

45 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 2.2 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in vier. Snij het pompoenvlees in blokjes en leg samen met de paprika in een met 2 eetl. olijfolie ingestreken ovenschaal. Bak 30 min. in de oven op 200 °C. Draai de paprika halverwege om en schep ook de pompoenblokjes regelmatig om.

  3. Bak de foccacia af in de oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Verwijder het vel van de geroosterde paprika en snij in reepjes. Prak de pompoenblokjes fijn, meng met de geraspte gember en kruid met peper en zout. Verdeel de focaccia in 2 lange helften en snij in fijne sneetjes. Besmeer de sneetjes met pompoenpaté en versier met paprikareepjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in vier. Snij het pompoenvlees in blokjes en leg samen met de paprika in een met 2 eetl. olijfolie ingestreken ovenschaal. Bak 30 min. in de oven op 200 °C. Draai de paprika halverwege om en schep ook de pompoenblokjes regelmatig om.

  3. Bak de foccacia af in de oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Verwijder het vel van de geroosterde paprika en snij in reepjes. Prak de pompoenblokjes fijn, meng met de geraspte gember en kruid met peper en zout. Verdeel de focaccia in 2 lange helften en snij in fijne sneetjes. Besmeer de sneetjes met pompoenpaté en versier met paprikareepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 2.2 g
Koolhydraat 13.2 g
Eiwit 2.1 g

Bekijk het recept digitaal