Focaccia met salsa van gegrilde paprika
Focaccia met salsa van gegrilde paprika

Focaccia met salsa van gegrilde paprika

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 9.8 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 12.1 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snij in reepjes.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Rasp schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  7. Snipper de blaadjes basilicum fijn.

  8. Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  9. Snij de artisjokharten in kleine stukken.

  10. Bak de focaccia af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  11. Bereiding:
  12. Meng de gegrilde paprika met de uitgelekte kappertjes, de rucola, de tomaten, het pepertje, de artisjokharten en het basilicum. Breng op smaak met de olie van de artisjokken, de balsamicoazijn, zwarte peper en zout.

  13. Snij de focaccia open. Besmeer de onderste helft met de paprikasalsa en bestrooi met de parmezaanschilfers. Sluit de focaccia en snij in 4.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snij in reepjes.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Rasp schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.

  7. Snipper de blaadjes basilicum fijn.

  8. Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  9. Snij de artisjokharten in kleine stukken.

  10. Bak de focaccia af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  11. Bereiding:
  12. Meng de gegrilde paprika met de uitgelekte kappertjes, de rucola, de tomaten, het pepertje, de artisjokharten en het basilicum. Breng op smaak met de olie van de artisjokken, de balsamicoazijn, zwarte peper en zout.

  13. Snij de focaccia open. Besmeer de onderste helft met de paprikasalsa en bestrooi met de parmezaanschilfers. Sluit de focaccia en snij in 4.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 9.8 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 12.1 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Blygedacht Chenin Blanc Zuid-Afrika partybox

Bekijk het recept digitaal