Forel in papillot met walnotencouscous
Forel in papillot met walnotencouscous

Forel in papillot met walnotencouscous

50 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 36.6 g
Eiwit 59.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de forellen oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.

  5. Kraak de walnoten en hak fijn tot u 4 eetl. hebt.

  6. Snij de citroen in 8 dunne schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met de visbouillon. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 3 eetl. olijfolie onder.

  9. Meng de lente-ui en de fijngesnipperde peterselie, 3/4 van de walnoten onder het tarwegriesmeel en breng op smaak met peper en zout.

  10. Plaats de forellen op 6 grote vellen aluminiumfolie en vul ze op met de couscous. Besprenkel de forellen met 2 eetl. olijfolie en doe er de rest van de walnoten bij. Leg telkens 2 schijfjes citroen op elke forel en plooi de aluminiumfolie goed dicht.

  11. Leg de forellen op een bakplaat en zet 30 à 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. U kan dit ook doen op de barbecue.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een stukje brood en een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de forellen oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.

  5. Kraak de walnoten en hak fijn tot u 4 eetl. hebt.

  6. Snij de citroen in 8 dunne schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met de visbouillon. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 3 eetl. olijfolie onder.

  9. Meng de lente-ui en de fijngesnipperde peterselie, 3/4 van de walnoten onder het tarwegriesmeel en breng op smaak met peper en zout.

  10. Plaats de forellen op 6 grote vellen aluminiumfolie en vul ze op met de couscous. Besprenkel de forellen met 2 eetl. olijfolie en doe er de rest van de walnoten bij. Leg telkens 2 schijfjes citroen op elke forel en plooi de aluminiumfolie goed dicht.

  11. Leg de forellen op een bakplaat en zet 30 à 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. U kan dit ook doen op de barbecue.

  12. Afwerking:
  13. Serveer met een stukje brood en een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 36.6 g
Eiwit 59.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve Miguel Torres Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal