Forel met boschampignons
Forel met boschampignons

Forel met boschampignons

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 2.4 g
Eiwit 25.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt 2 eetl. boter in een pan en stoof de gesnipperde sjalotten glazig. Leg de diepgevroren forellen in de pan, kruid met peper en zout en giet er de witte wijn bij. Dek af en laat ± 15 min. gaar worden op een zacht vuurtje.

  3. Verhit ondertussen 2 eetl. boter in een brede pan en doe er de (diepgevroren) boschampignons in. Stoof al roerend gedurende 2 min. op een hevig vuur.

  4. Voeg het diepgevroren bolletje kervel toe aan de champignons en giet er de room bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat 10 min. zachtjes sudderen.

  5. Haal de gare forellen uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en giet het bij de champignons. Laat op een hevig vuur nog even inkoken en breng op smaak met het citroensap.

  6. Afwerking:
  7. Leg op elk bord een forel en verdeel er de boschampignons in roomsaus naast.

  8. Dien op met natuuraardappelen of hertoginnenaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Smelt 2 eetl. boter in een pan en stoof de gesnipperde sjalotten glazig. Leg de diepgevroren forellen in de pan, kruid met peper en zout en giet er de witte wijn bij. Dek af en laat ± 15 min. gaar worden op een zacht vuurtje.

  3. Verhit ondertussen 2 eetl. boter in een brede pan en doe er de (diepgevroren) boschampignons in. Stoof al roerend gedurende 2 min. op een hevig vuur.

  4. Voeg het diepgevroren bolletje kervel toe aan de champignons en giet er de room bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat 10 min. zachtjes sudderen.

  5. Haal de gare forellen uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht tot de helft inkoken en giet het bij de champignons. Laat op een hevig vuur nog even inkoken en breng op smaak met het citroensap.

  6. Afwerking:
  7. Leg op elk bord een forel en verdeel er de boschampignons in roomsaus naast.

  8. Dien op met natuuraardappelen of hertoginnenaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 2.4 g
Eiwit 25.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Uitstekende, droge witte elzaswijn met uitgesproken karakter. Deze fijne riesling zal u verleiden met zijn heerlijk en rijk boeket. Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Chili Ongelooflijk frisse en fruitige wijn, met een opwekkende frisheid.

Bekijk het recept digitaal