- Bewaar

- Bewaar
Frambozentaartjes met aalbessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de koekjes. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt. U kan ze ook mixen in een keukenmachine.
-
Smelt 65 g boter en meng met de verkruimelde koekjes.
-
Vet 4 taartvormpjes (Ø 12 à 14 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.
-
Verdeel het koekjesmengsel over de taartvormpjes en druk goed aan. Zet 20 min. in de koelkast.
-
Rasp intussen de limoenschil.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Meng de verse kaas met de ricotta en de zure room. Voeg de eieren toe en meng goed. Doe er dan de zoetstof, de limoenzeste en 1 eetl. bloem bij. Roer het mengsel goed glad.
-
Haal de taartvormpjes uit de koelkast en verdeel er de vulling over.
-
Verdeel de aalbessen en de helft van de frambozen over de vulling. Druk het fruit er lichtjes in.
-
Bak de taartjes 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Werk af met de rest van de frambozen. Serveer koud.
Dit recept is bereid met zoetstof. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Maakt u deze taartjes toch liever met suiker, vervang dan de zoetstof door 100 g suiker en gebruik gewone koekjes (bv. petit-beurrekoekjes) voor de bodem.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de koekjes. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt. U kan ze ook mixen in een keukenmachine.
-
Smelt 65 g boter en meng met de verkruimelde koekjes.
-
Vet 4 taartvormpjes (Ø 12 à 14 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.
-
Verdeel het koekjesmengsel over de taartvormpjes en druk goed aan. Zet 20 min. in de koelkast.
-
Rasp intussen de limoenschil.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 150 °C.
-
Meng de verse kaas met de ricotta en de zure room. Voeg de eieren toe en meng goed. Doe er dan de zoetstof, de limoenzeste en 1 eetl. bloem bij. Roer het mengsel goed glad.
-
Haal de taartvormpjes uit de koelkast en verdeel er de vulling over.
-
Verdeel de aalbessen en de helft van de frambozen over de vulling. Druk het fruit er lichtjes in.
-
Bak de taartjes 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Werk af met de rest van de frambozen. Serveer koud.
Dit recept is bereid met zoetstof. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Maakt u deze taartjes toch liever met suiker, vervang dan de zoetstof door 100 g suiker en gebruik gewone koekjes (bv. petit-beurrekoekjes) voor de bodem.