Frambozentaartjes met aalbessen
Frambozentaartjes met aalbessen

Frambozentaartjes met aalbessen

1 u.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 41.6 g
Koolhydraat 25.7 g
Eiwit 12.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de koekjes. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt. U kan ze ook mixen in een keukenmachine.

  3. Smelt 65 g boter en meng met de verkruimelde koekjes.

  4. Vet 4 taartvormpjes (Ø 12 à 14 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.

  5. Verdeel het koekjesmengsel over de taartvormpjes en druk goed aan. Zet 20 min. in de koelkast.

  6. Rasp intussen de limoenschil.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  9. Meng de verse kaas met de ricotta en de zure room. Voeg de eieren toe en meng goed. Doe er dan de zoetstof, de limoenzeste en 1 eetl. bloem bij. Roer het mengsel goed glad.

  10. Haal de taartvormpjes uit de koelkast en verdeel er de vulling over.

  11. Verdeel de aalbessen en de helft van de frambozen over de vulling. Druk het fruit er lichtjes in.

  12. Bak de taartjes 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de frambozen. Serveer koud.

Tip

Dit recept is bereid met zoetstof. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Maakt u deze taartjes toch liever met suiker, vervang dan de zoetstof door 100 g suiker en gebruik gewone koekjes (bv. petit-beurrekoekjes) voor de bodem.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de koekjes. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt. U kan ze ook mixen in een keukenmachine.

  3. Smelt 65 g boter en meng met de verkruimelde koekjes.

  4. Vet 4 taartvormpjes (Ø 12 à 14 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem.

  5. Verdeel het koekjesmengsel over de taartvormpjes en druk goed aan. Zet 20 min. in de koelkast.

  6. Rasp intussen de limoenschil.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  9. Meng de verse kaas met de ricotta en de zure room. Voeg de eieren toe en meng goed. Doe er dan de zoetstof, de limoenzeste en 1 eetl. bloem bij. Roer het mengsel goed glad.

  10. Haal de taartvormpjes uit de koelkast en verdeel er de vulling over.

  11. Verdeel de aalbessen en de helft van de frambozen over de vulling. Druk het fruit er lichtjes in.

  12. Bak de taartjes 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met de rest van de frambozen. Serveer koud.

Tip

Dit recept is bereid met zoetstof. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). Maakt u deze taartjes toch liever met suiker, vervang dan de zoetstof door 100 g suiker en gebruik gewone koekjes (bv. petit-beurrekoekjes) voor de bodem.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 41.6 g
Koolhydraat 25.7 g
Eiwit 12.4 g

Bekijk het recept digitaal