Frieten van zoete aardappel met champignonbrochette en fetaslaatje
Frieten van zoete aardappel met champignonbrochette en fetaslaatje

Frieten van zoete aardappel met champignonbrochette en fetaslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 24.8 g
Suiker 8.3 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 12.9 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (15 min.)
  3. Meng 4 eetl. olijfolie met 1 eetl. kruidenmix `Country Potatoes'.

  4. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in lange repen van 1 cm dik. Bestrijk met de gekruide olijfolie.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn en prak de feta grof met een vork.

  6. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng samen met de lente-uitjes onder de feta.

  7. Meng de Provençaalse kruiden onder 2 eetl. olijfolie.

  8. Steek de champignons op brochettestokjes en bestrijk ze met de Provençaalse olijfolie.

  9. Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn, de honing, peper en zout.

  10. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  11. Bak de zoete aardappelen ± 5 min. op een matig warme barbecue.

  12. Bak intussen de champignonbrochettes ± 5 min. en draai geregeld om.

  13. Verdeel de veldsla over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Verdeel er de fetamengeling over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. BEREIDING IN DE KEUKEN (15 min.)
  3. Meng 4 eetl. olijfolie met 1 eetl. kruidenmix `Country Potatoes'.

  4. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water en snij in lange repen van 1 cm dik. Bestrijk met de gekruide olijfolie.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn en prak de feta grof met een vork.

  6. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng samen met de lente-uitjes onder de feta.

  7. Meng de Provençaalse kruiden onder 2 eetl. olijfolie.

  8. Steek de champignons op brochettestokjes en bestrijk ze met de Provençaalse olijfolie.

  9. Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn, de honing, peper en zout.

  10. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  11. Bak de zoete aardappelen ± 5 min. op een matig warme barbecue.

  12. Bak intussen de champignonbrochettes ± 5 min. en draai geregeld om.

  13. Verdeel de veldsla over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Verdeel er de fetamengeling over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 11.7 g
Koolhydraat 24.8 g
Suiker 8.3 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 12.9 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Jardin des Cigales Grenache-Vermentino, I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal