- Bewaar

- Bewaar
Fruitige amandelmuffins met ricotta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
15 min.
-
Rasp de schil van de citroen en pers uit. Hou de citroenzeste apart.
-
Schil de nectarines en snij in stukjes.
-
Smelt de margarine in een steelpan op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Klop ondertussen de eieren stevig los met de suiker tot een witte massa en voeg de gesmolten margarine toe.
-
Meng de bloem met het bakpoeder, het maïszetmeel en een snuifje zout. Doe er de eieren met de suiker bij en meng voorzichtig.
-
Voeg de ricotta, het citroensap en de citroenzeste toe. Meng er de stukjes nectarine onder.
-
Zet muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en vul tot aan de rand met het deeg. Bestrooi met amandelschilfers.
-
Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
15 min.
-
Rasp de schil van de citroen en pers uit. Hou de citroenzeste apart.
-
Schil de nectarines en snij in stukjes.
-
Smelt de margarine in een steelpan op een zacht vuur.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Klop ondertussen de eieren stevig los met de suiker tot een witte massa en voeg de gesmolten margarine toe.
-
Meng de bloem met het bakpoeder, het maïszetmeel en een snuifje zout. Doe er de eieren met de suiker bij en meng voorzichtig.
-
Voeg de ricotta, het citroensap en de citroenzeste toe. Meng er de stukjes nectarine onder.
-
Zet muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en vul tot aan de rand met het deeg. Bestrooi met amandelschilfers.
-
Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.