Fruitige amandelmuffins met ricotta
Fruitige amandelmuffins met ricotta

Fruitige amandelmuffins met ricotta

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 6.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 15 min.

  3. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Hou de citroenzeste apart.

  4. Schil de nectarines en snij in stukjes.

  5. Smelt de margarine in een steelpan op een zacht vuur.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  8. Klop ondertussen de eieren stevig los met de suiker tot een witte massa en voeg de gesmolten margarine toe.

  9. Meng de bloem met het bakpoeder, het maïszetmeel en een snuifje zout. Doe er de eieren met de suiker bij en meng voorzichtig.

  10. Voeg de ricotta, het citroensap en de citroenzeste toe. Meng er de stukjes nectarine onder.

  11. Zet muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en vul tot aan de rand met het deeg. Bestrooi met amandelschilfers.

  12. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 15 min.

  3. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Hou de citroenzeste apart.

  4. Schil de nectarines en snij in stukjes.

  5. Smelt de margarine in een steelpan op een zacht vuur.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  8. Klop ondertussen de eieren stevig los met de suiker tot een witte massa en voeg de gesmolten margarine toe.

  9. Meng de bloem met het bakpoeder, het maïszetmeel en een snuifje zout. Doe er de eieren met de suiker bij en meng voorzichtig.

  10. Voeg de ricotta, het citroensap en de citroenzeste toe. Meng er de stukjes nectarine onder.

  11. Zet muffinvormpjes in een bakvorm voor muffins en vul tot aan de rand met het deeg. Bestrooi met amandelschilfers.

  12. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 6.6 g

Bekijk het recept digitaal