- Bewaar

- Bewaar
Fruitige kalfsschenkel met venkel
Onze drankensuggesties
Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep de kalfsschenkels droog en wentel door de bloem.
-
Rasp de schil van een 1/2 sinaasappel (niet het wit). Pers de volledige sinaasappel en vang het sap op.
-
Snij de venkelknollen en uien in kleine stukken.
-
Scheur de oesterzwammen in repen.
-
Snij de wortelen in blokjes.
-
Snipper de peterselie grof.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kalfsschenkels goudbruin aan beide zijden. Voeg de stukken ui, de blokjes wortel en de grofgehakte hazelnoten toe. Roerbak 2 min.
-
Giet het bier er langs de rand van de kookpot bij, samen met de sojasaus, het sinaasappelsap en 2 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de dille en de sinaasappelzeste. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de stukken venkel en de oesterzwamrepen toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Kruid met peper en zout en bind de saus lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees en de groenten over de borden en bestrooi met de grof gesnipperde peterselie. Dien op met gekookte basmatirijst of tagliatelle.
Onze drankensuggesties
Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep de kalfsschenkels droog en wentel door de bloem.
-
Rasp de schil van een 1/2 sinaasappel (niet het wit). Pers de volledige sinaasappel en vang het sap op.
-
Snij de venkelknollen en uien in kleine stukken.
-
Scheur de oesterzwammen in repen.
-
Snij de wortelen in blokjes.
-
Snipper de peterselie grof.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kalfsschenkels goudbruin aan beide zijden. Voeg de stukken ui, de blokjes wortel en de grofgehakte hazelnoten toe. Roerbak 2 min.
-
Giet het bier er langs de rand van de kookpot bij, samen met de sojasaus, het sinaasappelsap en 2 dl water. Verkruimel er het bouillonblokje over en kruid met de dille en de sinaasappelzeste. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de stukken venkel en de oesterzwamrepen toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Kruid met peper en zout en bind de saus lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees en de groenten over de borden en bestrooi met de grof gesnipperde peterselie. Dien op met gekookte basmatirijst of tagliatelle.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Zuid-Afrika