Fruitige kip kerrie
Fruitige kip kerrie

Fruitige kip kerrie

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 85.2 g
Eiwit 46.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  3. Giet de ananasstukjes af en vang het sap op.

  4. Bereiding:
  5. Leg de braadkip in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 30 min. braden. Kruid met de kippenkruiden. Bedruip af en toe met braadvocht.

  7. Dek de kip af met aluminiumfolie en laat nog eens 30 min. braden op 200 °C.

  8. Kook ondertussen de rijst samen met het bouillonblokje in kokend water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  9. Schil de appelen en snij in blokjes.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de appelblokjes goudbruin (hou daarna 2 à 3 eetl. apart voor de afwerking). Voeg de ananasstukjes toe en laat 3 min.mee stoven op een matig vuur.

  11. Bestrooi het fruit met de bloem en roer goed om. Overgiet met het ananassap en de kokosmelk. Kruid met het kerriepoeder en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Mix tot een gladde saus en giet door een zeef. Voeg de opzijgehouden appelstukjes toe en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de kip in stukken en geef er de kerriesaus en de rijst bij. Werk elk bord af met een takje platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 250 °C.

  3. Giet de ananasstukjes af en vang het sap op.

  4. Bereiding:
  5. Leg de braadkip in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 30 min. braden. Kruid met de kippenkruiden. Bedruip af en toe met braadvocht.

  7. Dek de kip af met aluminiumfolie en laat nog eens 30 min. braden op 200 °C.

  8. Kook ondertussen de rijst samen met het bouillonblokje in kokend water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  9. Schil de appelen en snij in blokjes.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de appelblokjes goudbruin (hou daarna 2 à 3 eetl. apart voor de afwerking). Voeg de ananasstukjes toe en laat 3 min.mee stoven op een matig vuur.

  11. Bestrooi het fruit met de bloem en roer goed om. Overgiet met het ananassap en de kokosmelk. Kruid met het kerriepoeder en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Mix tot een gladde saus en giet door een zeef. Voeg de opzijgehouden appelstukjes toe en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de kip in stukken en geef er de kerriesaus en de rijst bij. Werk elk bord af met een takje platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 85.2 g
Eiwit 46.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal