Fruitige maaltijdsalade met spinazie, tonijn en tapastomaten
Fruitige maaltijdsalade met spinazie, tonijn en tapastomaten

Fruitige maaltijdsalade met spinazie, tonijn en tapastomaten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 51.4 g
Suiker 13.8 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 36.8 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de rode uien in ringen. Snij de tapastomaten en de komkommer in schijfjes.

  2. Snij het vruchtvlees van de mango in stukjes.

  3. Laat de tonijn uitlekken. Pers de citroen. Pressez le citron.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  7. Kook intussen de eieren 10 min. Haal uit het water en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 4.

  8. Maak de dressing: meng de olijfolie met de rest van het citroensap en kruid met zwarte peper en zout.

  9. Meng de tonijn, de komkommer, de rode ui, de mango en de tomaten onder de spinazie. Voeg de dressing toe.

  10. Werk af met de avocado en het ei. Serveer met de broodjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de rode uien in ringen. Snij de tapastomaten en de komkommer in schijfjes.

  2. Snij het vruchtvlees van de mango in stukjes.

  3. Laat de tonijn uitlekken. Pers de citroen. Pressez le citron.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  7. Kook intussen de eieren 10 min. Haal uit het water en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 4.

  8. Maak de dressing: meng de olijfolie met de rest van het citroensap en kruid met zwarte peper en zout.

  9. Meng de tonijn, de komkommer, de rode ui, de mango en de tomaten onder de spinazie. Voeg de dressing toe.

  10. Werk af met de avocado en het ei. Serveer met de broodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 51.4 g
Suiker 13.8 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 36.8 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn La Rosaline Grenache-Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal