Gamba’s met zuiderse groenten uit de oven
Gamba’s met zuiderse groenten uit de oven

Gamba’s met zuiderse groenten uit de oven

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1469 kj
Energie 351 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 7.8 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 28.2 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 20 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes. Snij de rode uien in fijne halvemaantjes. Snij de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik.

  4. Meng de groenten en de rode ui met de krieltjes en de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Meng ondertussen de Mexicaanse kruiden met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. Schik de laatste ± 10 min. de gamba’s op de groenten en laat mee opwarmen in de oven.

  7. Verdeel de groenten samen met de gamba’s over de borden en lepel de kruidenmengeling over de gamba’s.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 20 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes. Snij de rode uien in fijne halvemaantjes. Snij de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik.

  4. Meng de groenten en de rode ui met de krieltjes en de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Meng ondertussen de Mexicaanse kruiden met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. Schik de laatste ± 10 min. de gamba’s op de groenten en laat mee opwarmen in de oven.

  7. Verdeel de groenten samen met de gamba’s over de borden en lepel de kruidenmengeling over de gamba’s.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1469 kj
Energie 351 kcal
Vet 12 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 7.8 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 28.2 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roero Arneis D.O.C.G. ‘Ghita’ Borgo Lame Piemonte - Italië Bier Saison Dupont Saison

Bekijk het recept digitaal