- Bewaar

- Bewaar
Gamba's op tagliatellenestjes met tomaat-venkelsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Droge witte wijn uit Umbrië met fijn amandelparfum en verleidelijke fruitigheid.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de diepgevroren gamba's 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.
-
Snij de venkel in kleine stukjes.
-
Pel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.
-
Bereiding:
-
Begin met de saus: verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan. Doe er de stukjes venkel in en laat even stoven. Voeg 1/2 glas droge witte wijn toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat op een zacht vuur stoven.
-
Voeg na 15 min. de blokjes tomaat toe en kruid met 1 koffiel. basilicum en 1 koffiel. marjolein. Dek weer af en laat nog ± 5 min. zachtjes sudderen. Werk af met 0,5 dl room.
-
Breng intussen in een ruime pan lichtgezouten water aan de kook. Doe er de tagliatelle in en laat in 8 min. gaar koken. Schep de tagliatelle uit de pan en laat uitlekken.
-
Verhit intussen ook 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak er de droog gedepte gamba's in, gedurende 1 à 2 min. aan elke kant. Snipper er een teentje knoflook over en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden of schelpen. Lepel er de saus over en bestrooi elk bord met 1 eetl. geraspte parmezaan. Schik er telkens 6 gamba's bovenop en strooi er wat gehakte peterselie over.
Onze drankensuggesties
Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Droge witte wijn uit Umbrië met fijn amandelparfum en verleidelijke fruitigheid.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de diepgevroren gamba's 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.
-
Snij de venkel in kleine stukjes.
-
Pel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.
-
Bereiding:
-
Begin met de saus: verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan. Doe er de stukjes venkel in en laat even stoven. Voeg 1/2 glas droge witte wijn toe en kruid met peper en zout. Dek af en laat op een zacht vuur stoven.
-
Voeg na 15 min. de blokjes tomaat toe en kruid met 1 koffiel. basilicum en 1 koffiel. marjolein. Dek weer af en laat nog ± 5 min. zachtjes sudderen. Werk af met 0,5 dl room.
-
Breng intussen in een ruime pan lichtgezouten water aan de kook. Doe er de tagliatelle in en laat in 8 min. gaar koken. Schep de tagliatelle uit de pan en laat uitlekken.
-
Verhit intussen ook 1 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak er de droog gedepte gamba's in, gedurende 1 à 2 min. aan elke kant. Snipper er een teentje knoflook over en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden of schelpen. Lepel er de saus over en bestrooi elk bord met 1 eetl. geraspte parmezaan. Schik er telkens 6 gamba's bovenop en strooi er wat gehakte peterselie over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Droge witte wijn uit Umbrië met fijn amandelparfum en verleidelijke fruitigheid.