- Bewaar

- Bewaar
Gebakken eendenborst en groentewok met noedels
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines Colchagua Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de pastinaak en rasp in linten met een dunschiller.
-
Snij de ongeschilde courgette in staafjes.
-
Snipper de koriander fijn en hou enkele takjes apart voor de afwerking.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
-
Bereiding:
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 à 12 min. op de velkant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Giet het smeltende vet weg, draai de eendenborstfilets om en bak nog ± 6 min.
-
Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de rijstolie in een wok en bak de geraspte gember en de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de pastinaakslierten en de courgettestaafjes toe en roerbak nog 5 min. Voeg de sobanoedels, de oestersaus en de sojasaus toe en laat nog 2 min. bakken.
-
Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneetjes.
-
Afwerking:
-
Meng de koriander en de rest van de lente-uitjes onder de groentewok.
-
Serveer met de sneetjes eendenborstfilet. Werk af met de takjes koriander.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines Colchagua Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de pastinaak en rasp in linten met een dunschiller.
-
Snij de ongeschilde courgette in staafjes.
-
Snipper de koriander fijn en hou enkele takjes apart voor de afwerking.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
-
Bereiding:
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 à 12 min. op de velkant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Giet het smeltende vet weg, draai de eendenborstfilets om en bak nog ± 6 min.
-
Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de rijstolie in een wok en bak de geraspte gember en de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de pastinaakslierten en de courgettestaafjes toe en roerbak nog 5 min. Voeg de sobanoedels, de oestersaus en de sojasaus toe en laat nog 2 min. bakken.
-
Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneetjes.
-
Afwerking:
-
Meng de koriander en de rest van de lente-uitjes onder de groentewok.
-
Serveer met de sneetjes eendenborstfilet. Werk af met de takjes koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Casa Mayor Carmenere Old Vines Colchagua Valley - Chili