Gebakken inktvis met zuiderse pasta
Gebakken inktvis met zuiderse pasta

Gebakken inktvis met zuiderse pasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 10.3 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 60.7 g
Suiker 8.7 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 26.6 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de inktvistubes oppervlakkig ontdooien. Maak met een scherp mesje of een schaar inkepingen tot in de helft van elke inktvistube. Snij niet volledig door.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 min.

  9. Voeg de paprika en de tomaten toe en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de inktvistubes 10 min. goudbruin. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.

  11. Meng de groenten onder de pasta.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en schik er telkens 1 inktvistube op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de inktvistubes oppervlakkig ontdooien. Maak met een scherp mesje of een schaar inkepingen tot in de helft van elke inktvistube. Snij niet volledig door.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui en het knoflook 1 min.

  9. Voeg de paprika en de tomaten toe en laat ± 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de inktvistubes 10 min. goudbruin. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout.

  11. Meng de groenten onder de pasta.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en schik er telkens 1 inktvistube op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 10.3 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 60.7 g
Suiker 8.7 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 26.6 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Jardin des Cigales Grenache-Vermentino I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal