Gebakken kalfsnede met citroen-kappertjessaus en kroketjes
Gebakken kalfsnede met citroen-kappertjessaus en kroketjes

Gebakken kalfsnede met citroen-kappertjessaus en kroketjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 5 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 41.8 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij elke kalfssnede in stukjes en haal ze door de bloem.

  4. Snij de sjalotten in fijne ringen.

  5. Snij 8 schijfjes van de citroenen en pers de rest uit.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de arachideolie samen met de boter in een pan en bak het kalfsvlees 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg de uitgelekte kappertjes, het citroensap en de schijfjes citroen toe. Kook nog 1 min. en voeg 1 dl water toe.

  8. Bak ondertussen de kroketten 3 à 4 min. in een friteuse op 175 °C.

  9. Meng de slamix met de olijven en sjalotjes.

  10. Afwerking:
  11. Serveer het gebakken kalfsvlees met de citroen en kappertjes, de kroketten en de salade. Werk af met de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij elke kalfssnede in stukjes en haal ze door de bloem.

  4. Snij de sjalotten in fijne ringen.

  5. Snij 8 schijfjes van de citroenen en pers de rest uit.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de arachideolie samen met de boter in een pan en bak het kalfsvlees 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg de uitgelekte kappertjes, het citroensap en de schijfjes citroen toe. Kook nog 1 min. en voeg 1 dl water toe.

  8. Bak ondertussen de kroketten 3 à 4 min. in een friteuse op 175 °C.

  9. Meng de slamix met de olijven en sjalotjes.

  10. Afwerking:
  11. Serveer het gebakken kalfsvlees met de citroen en kappertjes, de kroketten en de salade. Werk af met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 44.8 g
Suiker 5 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 41.8 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. `La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal