Gebakken kip met groenteblokjes en roomsaus
Gebakken kip met groenteblokjes en roomsaus

Gebakken kip met groenteblokjes en roomsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vet 23.8 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 41.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snij de selder en de wortelen in blokjes van 1/2 cm.

  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip ± 8 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de blokjes wortel en selder toe en roer er de sojasaus onder. Kruid met peper. Laat 10 min. sudderen.

  10. Haal de kipfilets uit de braadpan en hou warm. Voeg de lichte room toe en schraap de braadresten los. Laat nog 1 à 2 min. koken. Kruid de saus met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de pijnboompitten. Leg er een stukje kip bovenop en lepel er de saus rond. Serveer met rijst.

Tip

Gebruik diepgevroren wortelschijfjes, dan hebt u minder snijwerk en kan u nog sneller aan tafel. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (± 20 min) 1 Snij de kip, de selder en de wortelen in blokjes. 2 Kook samen met de rijst ± 15 min. in een bodempje water. 3 Mix alles en roer er de olijfolie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat diepgevroren kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Snij de selder en de wortelen in blokjes van 1/2 cm.

  5. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snipper de ui fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip ± 8 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de blokjes wortel en selder toe en roer er de sojasaus onder. Kruid met peper. Laat 10 min. sudderen.

  10. Haal de kipfilets uit de braadpan en hou warm. Voeg de lichte room toe en schraap de braadresten los. Laat nog 1 à 2 min. koken. Kruid de saus met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groenten over de borden en bestrooi met de pijnboompitten. Leg er een stukje kip bovenop en lepel er de saus rond. Serveer met rijst.

Tip

Gebruik diepgevroren wortelschijfjes, dan hebt u minder snijwerk en kan u nog sneller aan tafel. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (± 20 min) 1 Snij de kip, de selder en de wortelen in blokjes. 2 Kook samen met de rijst ± 15 min. in een bodempje water. 3 Mix alles en roer er de olijfolie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vet 23.8 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 41.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Rio Belo D.O.C Douro - Portugal

Bekijk het recept digitaal