Gebakken kreeft met whisky-tomatensaus
Gebakken kreeft met whisky-tomatensaus

Gebakken kreeft met whisky-tomatensaus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 22 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeften ontdooien in de verpakking. Snij de kreeft middendoor en verwijder het vlees uit de schaal. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit. Bewaar de kleinere pootjes als garnituur.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Snipper de sjalot en de dragonblaadjes fijn.

  5. Schraap schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de tomatenblokjes toe.

  8. Overgiet met de whisky, de witte wijn en de room. Kruid met cayennepeper en laat 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kreeft 2 min. Kruid met de fijngesnipperde dragonblaadjes, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de tomatensaus over de borden en schik er de gebakken kreeft op. Bestrooi met de parmezaanschilfers en versier met de kreeftenpootjes. Serveer met een stukje stokbrood of wat rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeften ontdooien in de verpakking. Snij de kreeft middendoor en verwijder het vlees uit de schaal. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit. Bewaar de kleinere pootjes als garnituur.

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  4. Snipper de sjalot en de dragonblaadjes fijn.

  5. Schraap schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de tomatenblokjes toe.

  8. Overgiet met de whisky, de witte wijn en de room. Kruid met cayennepeper en laat 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kreeft 2 min. Kruid met de fijngesnipperde dragonblaadjes, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de tomatensaus over de borden en schik er de gebakken kreeft op. Bestrooi met de parmezaanschilfers en versier met de kreeftenpootjes. Serveer met een stukje stokbrood of wat rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 22 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Grand Cru Speciaalbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal