Gebakken lamsfilet met Orval-sjalottensaus
Gebakken lamsfilet met Orval-sjalottensaus

Gebakken lamsfilet met Orval-sjalottensaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 3.8 g
Eiwit 33.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de lamsfilets volledig ontdooien en dep droog. Bestrijk met de mosterd.

  4. Snipper de sjalotten en de dragonblaadjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Doe de fijngesnipperde sjalotten in een kookpot en giet er het bier over. Laat koken tot al het vocht verdampt is.

  7. Overgiet met de kippenbouillon en laat 5 à 10 min. inkoken.

  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat afgedekt nog 5 min. verder gaar worden.

  9. Haal het vlees uit de pan en blus met de room. Schraap de braadresten los en voeg toe aan de sjalottensaus. Roer er de dragonblaadjes onder en verwarm nog even.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in schuine sneetjes, verdeel over de borden en lepel er wat saus naast. Geef er gestoofde prinsessenbonen of gekookte asperges (in het seizoen) en kroketten bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de lamsfilets volledig ontdooien en dep droog. Bestrijk met de mosterd.

  4. Snipper de sjalotten en de dragonblaadjes fijn.

  5. Bereiding:
  6. Doe de fijngesnipperde sjalotten in een kookpot en giet er het bier over. Laat koken tot al het vocht verdampt is.

  7. Overgiet met de kippenbouillon en laat 5 à 10 min. inkoken.

  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat afgedekt nog 5 min. verder gaar worden.

  9. Haal het vlees uit de pan en blus met de room. Schraap de braadresten los en voeg toe aan de sjalottensaus. Roer er de dragonblaadjes onder en verwarm nog even.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in schuine sneetjes, verdeel over de borden en lepel er wat saus naast. Geef er gestoofde prinsessenbonen of gekookte asperges (in het seizoen) en kroketten bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 333 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 3.8 g
Eiwit 33.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Orval

Bekijk het recept digitaal