Gebakken noedels met roze garnaaltjes
Gebakken noedels met roze garnaaltjes

Gebakken noedels met roze garnaaltjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 110.8 g
Eiwit 41.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de noedels (3 à 4 min.) of pasta (kooktijd: zie verpakking), giet af en spoel onder koud stromend water.

  3. Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.

  4. Meng het limoensap met de suiker, de sojasaus, de ketchup en de chilisaus. Roer goed.

  5. Verbrijzel de pindanootjes tot een grof poeder.

  6. Snij de komkommer in schijfjes.

  7. Snij 1 limoen in 4 stukken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 4 eetl. zonnebloemolie in de wok en voeg de geperste knoflook toe. Doe er de (diepgevroren) peultjes bij en roerbak 2 min.

  10. Voeg de (diepgevroren) garnaaltjes toe, de (diepgevroren) sojascheuten, de stukjes lente-ui en de noedels. Verdeel er gelijkmatig het limoensapmengsel over en roerbak 2 min.

  11. Maak een putje in het midden, breek er de 2 eieren in en roer door de noedels. Laat 1 min. bakken en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de noedels over de borden, en versier de rand met enkele komkommerschijfjes en een kwartje limoen. Strooi er 1 eetl. fijngehakte pindanootjes over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de noedels (3 à 4 min.) of pasta (kooktijd: zie verpakking), giet af en spoel onder koud stromend water.

  3. Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.

  4. Meng het limoensap met de suiker, de sojasaus, de ketchup en de chilisaus. Roer goed.

  5. Verbrijzel de pindanootjes tot een grof poeder.

  6. Snij de komkommer in schijfjes.

  7. Snij 1 limoen in 4 stukken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 4 eetl. zonnebloemolie in de wok en voeg de geperste knoflook toe. Doe er de (diepgevroren) peultjes bij en roerbak 2 min.

  10. Voeg de (diepgevroren) garnaaltjes toe, de (diepgevroren) sojascheuten, de stukjes lente-ui en de noedels. Verdeel er gelijkmatig het limoensapmengsel over en roerbak 2 min.

  11. Maak een putje in het midden, breek er de 2 eieren in en roer door de noedels. Laat 1 min. bakken en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de noedels over de borden, en versier de rand met enkele komkommerschijfjes en een kwartje limoen. Strooi er 1 eetl. fijngehakte pindanootjes over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 110.8 g
Eiwit 41.4 g

Bekijk het recept digitaal