- Bewaar

- Bewaar
Gebakken noedels met roze garnaaltjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de noedels (3 à 4 min.) of pasta (kooktijd: zie verpakking), giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.
-
Meng het limoensap met de suiker, de sojasaus, de ketchup en de chilisaus. Roer goed.
-
Verbrijzel de pindanootjes tot een grof poeder.
-
Snij de komkommer in schijfjes.
-
Snij 1 limoen in 4 stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. zonnebloemolie in de wok en voeg de geperste knoflook toe. Doe er de (diepgevroren) peultjes bij en roerbak 2 min.
-
Voeg de (diepgevroren) garnaaltjes toe, de (diepgevroren) sojascheuten, de stukjes lente-ui en de noedels. Verdeel er gelijkmatig het limoensapmengsel over en roerbak 2 min.
-
Maak een putje in het midden, breek er de 2 eieren in en roer door de noedels. Laat 1 min. bakken en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedels over de borden, en versier de rand met enkele komkommerschijfjes en een kwartje limoen. Strooi er 1 eetl. fijngehakte pindanootjes over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de noedels (3 à 4 min.) of pasta (kooktijd: zie verpakking), giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm.
-
Meng het limoensap met de suiker, de sojasaus, de ketchup en de chilisaus. Roer goed.
-
Verbrijzel de pindanootjes tot een grof poeder.
-
Snij de komkommer in schijfjes.
-
Snij 1 limoen in 4 stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. zonnebloemolie in de wok en voeg de geperste knoflook toe. Doe er de (diepgevroren) peultjes bij en roerbak 2 min.
-
Voeg de (diepgevroren) garnaaltjes toe, de (diepgevroren) sojascheuten, de stukjes lente-ui en de noedels. Verdeel er gelijkmatig het limoensapmengsel over en roerbak 2 min.
-
Maak een putje in het midden, breek er de 2 eieren in en roer door de noedels. Laat 1 min. bakken en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedels over de borden, en versier de rand met enkele komkommerschijfjes en een kwartje limoen. Strooi er 1 eetl. fijngehakte pindanootjes over.