- Bewaar

- Bewaar
Gebakken noordzeetong met limoenboter en kokosandijvie
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn La Tuilerie A.O.P. Pouilly-Fumé
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de andijvie in dunne reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rasp de limoenschil en pers de limoen.
-
Bereiding:
-
Meng de zachte boter met de limoenzeste en het limoensap. Vorm een rolletje (gebruik hiervoor wat bakpapier) en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en stoof de lente-uitjes enkele minuten. Voeg de andijvie toe, overgiet met de kokosmelk en laat 5 à 6 min. op een zacht vuurtje stoven. Kruid naar smaak met zwarte peper en roer er de sojasaus onder.
-
Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een andere pan. Kruid de noordzeetongen aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 à 3 min. aan beide kanten gaar en mooi goudbruin.
-
Afwerking:
-
Snij 4 schijfjes van de limoenboter en leg er eentje op elke tongfifilet. Geef er de kokosandijvie bij en serveer met basmati- of volkorenrijst.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn La Tuilerie A.O.P. Pouilly-Fumé
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de andijvie in dunne reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Rasp de limoenschil en pers de limoen.
-
Bereiding:
-
Meng de zachte boter met de limoenzeste en het limoensap. Vorm een rolletje (gebruik hiervoor wat bakpapier) en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en stoof de lente-uitjes enkele minuten. Voeg de andijvie toe, overgiet met de kokosmelk en laat 5 à 6 min. op een zacht vuurtje stoven. Kruid naar smaak met zwarte peper en roer er de sojasaus onder.
-
Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een andere pan. Kruid de noordzeetongen aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 à 3 min. aan beide kanten gaar en mooi goudbruin.
-
Afwerking:
-
Snij 4 schijfjes van de limoenboter en leg er eentje op elke tongfifilet. Geef er de kokosandijvie bij en serveer met basmati- of volkorenrijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn La Tuilerie A.O.P. Pouilly-Fumé