Gebakken noordzeetong met limoenboter en kokosandijvie
Gebakken noordzeetong met limoenboter en kokosandijvie

Gebakken noordzeetong met limoenboter en kokosandijvie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 24.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de andijvie in dunne reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Rasp de limoenschil en pers de limoen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de zachte boter met de limoenzeste en het limoensap. Vorm een rolletje (gebruik hiervoor wat bakpapier) en laat 30 min. opstijven in de koelkast.

  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en stoof de lente-uitjes enkele minuten. Voeg de andijvie toe, overgiet met de kokosmelk en laat 5 à 6 min. op een zacht vuurtje stoven. Kruid naar smaak met zwarte peper en roer er de sojasaus onder.

  10. Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een andere pan. Kruid de noordzeetongen aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 à 3 min. aan beide kanten gaar en mooi goudbruin.

  11. Afwerking:
  12. Snij 4 schijfjes van de limoenboter en leg er eentje op elke tongfifilet. Geef er de kokosandijvie bij en serveer met basmati- of volkorenrijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de andijvie in dunne reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Rasp de limoenschil en pers de limoen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de zachte boter met de limoenzeste en het limoensap. Vorm een rolletje (gebruik hiervoor wat bakpapier) en laat 30 min. opstijven in de koelkast.

  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en stoof de lente-uitjes enkele minuten. Voeg de andijvie toe, overgiet met de kokosmelk en laat 5 à 6 min. op een zacht vuurtje stoven. Kruid naar smaak met zwarte peper en roer er de sojasaus onder.

  10. Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een andere pan. Kruid de noordzeetongen aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 à 3 min. aan beide kanten gaar en mooi goudbruin.

  11. Afwerking:
  12. Snij 4 schijfjes van de limoenboter en leg er eentje op elke tongfifilet. Geef er de kokosandijvie bij en serveer met basmati- of volkorenrijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 24.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn La Tuilerie A.O.P. Pouilly-Fumé

Bekijk het recept digitaal