Gebakken pladijs met rucolapuree en rozepepersaus
Gebakken pladijs met rucolapuree en rozepepersaus

Gebakken pladijs met rucolapuree en rozepepersaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 33 g
Eiwit 54.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de pladijsfilets goed droog en kruid met peper en zout.

  3. Hak de rucola grof.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snij de halfgedroogde tomaten middendoor.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk, de rucola en de halfgedroogde tomaatjes onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Verhit intussen de olijfolie en de boter in een grote pan. Bak de pladijs met de witte kant naar onderen ± 2 min. goudbruin.

  10. Draai de pladijsfilets om met een spatel en laat nog 2 à 3 min. verder garen. Haal de vis uit de pan en hou warm. Voeg de rozepeperbolletjes toe aan de pan en blus met het citroensap. Schraap de braadresten los en giet er 1 dl water bij.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de rucolapuree over de borden en bestrooi met de grijze garnalen. Schik er een pladijsfilet naast en lepel er het rozepepersausje over. Lekker met prinsessenboontjes of broccoliroosjes.

Tip

Meng wat olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten onder de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de pladijsfilets goed droog en kruid met peper en zout.

  3. Hak de rucola grof.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Snij de halfgedroogde tomaten middendoor.

  6. Pers de citroen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk, de rucola en de halfgedroogde tomaatjes onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Verhit intussen de olijfolie en de boter in een grote pan. Bak de pladijs met de witte kant naar onderen ± 2 min. goudbruin.

  10. Draai de pladijsfilets om met een spatel en laat nog 2 à 3 min. verder garen. Haal de vis uit de pan en hou warm. Voeg de rozepeperbolletjes toe aan de pan en blus met het citroensap. Schraap de braadresten los en giet er 1 dl water bij.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de rucolapuree over de borden en bestrooi met de grijze garnalen. Schik er een pladijsfilet naast en lepel er het rozepepersausje over. Lekker met prinsessenboontjes of broccoliroosjes.

Tip

Meng wat olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten onder de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 33 g
Eiwit 54.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje

Bekijk het recept digitaal