- Bewaar

- Bewaar
Gebakken scampi’s met paprika, champignons en rijst
Onze drankensuggesties
Geen fan van koriander? Je kan de scampi’s ook afwerken met lente-uitjes of platte peterselie. Bière Ommegang Triple Bière blonde forte
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes. Snipper de koriander fijn.
-
Kook de rijst in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of grote pan en bak de paprikablokjes en de champignons ± 5 min. Pers er het knoflook bij, kruid met peper en zout en laat nog 1 minuut bakken. Schep de groenten uit de pan.
-
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de groenten toe aan de scampi’s en blus met de sojasaus en de sesamolie. Laat nog 2 min. opwarmen.
-
Doe de rijst in diepe kommetjes en verdeel er de scampi’s met groenten over. Bestrooi met de koriander.
Alternative
Vous n’aimez pas la coriandre ? Vous pouvez la remplacer par des jeunes oignons ou du persil plat.
Onze drankensuggesties
Geen fan van koriander? Je kan de scampi’s ook afwerken met lente-uitjes of platte peterselie. Bière Ommegang Triple Bière blonde forte
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes. Snipper de koriander fijn.
-
Kook de rijst in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of grote pan en bak de paprikablokjes en de champignons ± 5 min. Pers er het knoflook bij, kruid met peper en zout en laat nog 1 minuut bakken. Schep de groenten uit de pan.
-
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de groenten toe aan de scampi’s en blus met de sojasaus en de sesamolie. Laat nog 2 min. opwarmen.
-
Doe de rijst in diepe kommetjes en verdeel er de scampi’s met groenten over. Bestrooi met de koriander.
Alternative
Vous n’aimez pas la coriandre ? Vous pouvez la remplacer par des jeunes oignons ou du persil plat.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Geen fan van koriander? Je kan de scampi’s ook afwerken met lente-uitjes of platte peterselie. Bière Ommegang Triple Bière blonde forte