Gebakken scampi’s met paprika, champignons en rijst
Gebakken scampi’s met paprika, champignons en rijst

Gebakken scampi’s met paprika, champignons en rijst

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Energie 2243 kj
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 14.5 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 30.5 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes. Snipper de koriander fijn.

  3. Kook de rijst in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of grote pan en bak de paprikablokjes en de champignons ± 5 min. Pers er het knoflook bij, kruid met peper en zout en laat nog 1 minuut bakken. Schep de groenten uit de pan.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  6. Voeg de groenten toe aan de scampi’s en blus met de sojasaus en de sesamolie. Laat nog 2 min. opwarmen.

  7. Doe de rijst in diepe kommetjes en verdeel er de scampi’s met groenten over. Bestrooi met de koriander.

Tip
Alternative

Vous n’aimez pas la coriandre ? Vous pouvez la remplacer par des jeunes oignons ou du persil plat.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes. Snipper de koriander fijn.

  3. Kook de rijst in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of grote pan en bak de paprikablokjes en de champignons ± 5 min. Pers er het knoflook bij, kruid met peper en zout en laat nog 1 minuut bakken. Schep de groenten uit de pan.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  6. Voeg de groenten toe aan de scampi’s en blus met de sojasaus en de sesamolie. Laat nog 2 min. opwarmen.

  7. Doe de rijst in diepe kommetjes en verdeel er de scampi’s met groenten over. Bestrooi met de koriander.

Tip
Alternative

Vous n’aimez pas la coriandre ? Vous pouvez la remplacer par des jeunes oignons ou du persil plat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Energie 2243 kj
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 14.5 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 30.5 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Geen fan van koriander? Je kan de scampi’s ook afwerken met lente-uitjes of platte peterselie. Bière Ommegang Triple Bière blonde forte

Bekijk het recept digitaal