Gebakken schelvis met gnocchi en wittekool in kerriesaus
Gebakken schelvis met gnocchi en wittekool in kerriesaus

Gebakken schelvis met gnocchi en wittekool in kerriesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 50.3 g
Suiker 13.2 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 38 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve wittekool in fijne reepjes.

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest fijn. Hou het groen opzij voor de afwerking.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof het knoflook, de ui, de wittekool en de venkel 5 à 8 min.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons.

  9. Meng de champignons met de andere groenten en overgiet met de room. Kruid met peper, zout, en het kerriepoeder. Voeg het citroensap toe. Laat 10 min. zachtjes sudderen.

  10. Verwarm de gnocchi (instructies: zie verpakking) en voeg toe aan de groenten.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de schelvishaasjes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met het groen van de venkel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve wittekool in fijne reepjes.

  3. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  4. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest fijn. Hou het groen opzij voor de afwerking.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof het knoflook, de ui, de wittekool en de venkel 5 à 8 min.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons.

  9. Meng de champignons met de andere groenten en overgiet met de room. Kruid met peper, zout, en het kerriepoeder. Voeg het citroensap toe. Laat 10 min. zachtjes sudderen.

  10. Verwarm de gnocchi (instructies: zie verpakking) en voeg toe aan de groenten.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de schelvishaasjes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met het groen van de venkel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 50.3 g
Suiker 13.2 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 38 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett IPA Blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `La Burgondie' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal