Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus
Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus

Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 53 g
Eiwit 31.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.

  4. Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  5. Roer het maïszetmeel onder de room.

  6. Zeef de bloem boven een diep bord en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Breng de visfond samen met het roommengsel aan de kook en laat op een matig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met de saffraandraadjes, peper en zout.

  9. Wentel intussen de tarbotfilets door de gekruide bloem en schud er de overtollige bloem af. Verhit 2 eetl. boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant.

  10. 3 Bak de pommes duchesses goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).

  11. Smelt 1 eetl. boter in een wok en roerbak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid lichtjes met peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.

  4. Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  5. Roer het maïszetmeel onder de room.

  6. Zeef de bloem boven een diep bord en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Breng de visfond samen met het roommengsel aan de kook en laat op een matig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met de saffraandraadjes, peper en zout.

  9. Wentel intussen de tarbotfilets door de gekruide bloem en schud er de overtollige bloem af. Verhit 2 eetl. boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant.

  10. 3 Bak de pommes duchesses goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).

  11. Smelt 1 eetl. boter in een wok en roerbak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid lichtjes met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 53 g
Eiwit 31.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal