- Bewaar

- Bewaar
Gebakken tarbot met zeekraal en saffraansaus
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.
-
Roer het maïszetmeel onder de room.
-
Zeef de bloem boven een diep bord en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Breng de visfond samen met het roommengsel aan de kook en laat op een matig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met de saffraandraadjes, peper en zout.
-
Wentel intussen de tarbotfilets door de gekruide bloem en schud er de overtollige bloem af. Verhit 2 eetl. boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
-
3 Bak de pommes duchesses goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Smelt 1 eetl. boter in een wok en roerbak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid lichtjes met peper.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de tarbotfilets volledig ontdooien en dep droog.
-
Spoel de zeekraal onder koud water (niet onderdompelen in water) en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.
-
Roer het maïszetmeel onder de room.
-
Zeef de bloem boven een diep bord en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Breng de visfond samen met het roommengsel aan de kook en laat op een matig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met de saffraandraadjes, peper en zout.
-
Wentel intussen de tarbotfilets door de gekruide bloem en schud er de overtollige bloem af. Verhit 2 eetl. boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de tarbotfilets 2 à 3 min. aan elke kant.
-
3 Bak de pommes duchesses goudbruin in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Smelt 1 eetl. boter in een wok en roerbak de zeekraal 2 à 3 min. Kruid lichtjes met peper.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy