Gebakken zalm en risotto met gele rapen en rode pompelmoes
Gebakken zalm en risotto met gele rapen en rode pompelmoes

Gebakken zalm en risotto met gele rapen en rode pompelmoes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 10 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 52.3 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Schil de gele rapen en snij in blokjes van 1 cm.

  6. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 min.

  10. Roer er de blokjes raap onder en bak nog 2 à 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.

  11. Overgiet de rijst met het sap van de pompelmoes en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe.

  12. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng er de helft van de parmezaan onder.

  13. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de zalmfilets ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met wat parmezaan. Werk af met partjes pompelmoes. Schik er een zalmfilet naast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Schil de gele rapen en snij in blokjes van 1 cm.

  6. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 min.

  10. Roer er de blokjes raap onder en bak nog 2 à 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.

  11. Overgiet de rijst met het sap van de pompelmoes en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe.

  12. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng er de helft van de parmezaan onder.

  13. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de zalmfilets ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met wat parmezaan. Werk af met partjes pompelmoes. Schik er een zalmfilet naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 35.5 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 59.8 g
Suiker 10 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 52.3 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bloemekei Blond bier Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal