- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm en risotto met gele rapen en rode pompelmoes
Onze drankensuggesties
Bier Bloemekei Blond bier Wijn Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Schil de gele rapen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 min.
-
Roer er de blokjes raap onder en bak nog 2 à 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Overgiet de rijst met het sap van de pompelmoes en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe.
-
Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng er de helft van de parmezaan onder.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de zalmfilets ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met wat parmezaan. Werk af met partjes pompelmoes. Schik er een zalmfilet naast.
Onze drankensuggesties
Bier Bloemekei Blond bier Wijn Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Schil de gele rapen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de lente-uitjes 1 min.
-
Roer er de blokjes raap onder en bak nog 2 à 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
-
Overgiet de rijst met het sap van de pompelmoes en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe.
-
Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng er de helft van de parmezaan onder.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de zalmfilets ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met wat parmezaan. Werk af met partjes pompelmoes. Schik er een zalmfilet naast.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bloemekei Blond bier Wijn Tavel A.O.P.